21. syyskuuta 2011

Kikherne-kookoskeitto

Hei vaan hei, pitkästä aikaa! Voisin taas tarinoida tähän väliin pätkän jos toisenkin siitä, miten päivätyö ja elämä ylipäätään haittaavat melko ikävästikin tätä blogiharrastusta, mutta se sama virsi on kuultu täällä jo niin monta kertaa, että jätän välistä tällä kertaa. Vaikka bloggailu ja muiden blogien lukeminen on jäänyt vähemmälle huomiolle viime aikoina, ruokaa olen sen sijaan muistanut aina välillä tehdä! Koetan nyt tällä viikolla taas saada jonkinlaista otetta tästä blogihommasta ja päivitellä tänne vähän vanhempia ruokajuttuja. Seuraava soppa on kuun alussa tehtyä - se ei ole suinkaan estetiikalla pilattu, mutta keitot vain yksinkertaisesti kuuluvat syksyyn, ja siksi tunnenkin pakottavaa tarvetta päivitellä tänne nyt ennen kaikkea lämpöisiä keitto- ja pataviritelmiä. :) Jatkoa seuraa pian...


(4 annosta)

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
1 l kasvislientä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl punaista currytahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 parsakaali
2 levyä nuudeleita
4 dl kookosmaitoa
1 tlk kikherneitä
1/2 rs tuoretta babypinaattia
1 limen mehu
mustapippuria


Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljytilkassa kattilan pohjalla. Kaada kasvisliemi kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää soijakastike, currytahna ja inkivääri. Anna kiehua hetki ja lisää sitten joukkoon paloiteltu parsakaali sekä rikotut nuudelit. Keitä, kunnes parsakaalit ja nuudelit alkavat olla kypsiä. Lisää kattilaan kookosmaito, kikherneet sekä revitty pinaatti. Mausta keitto lopuksi limen mehulla sekä mustapippurilla. Tarkista maku.

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa keitto- ja pataviritelmät, olen itsekin niiden suurkuluttaja ja -kokkaaja :) Hyvältä näyttää tämäkin, taas jotain uutta lisättynä tutumpaan.

    VastaaPoista
  2. Kaisa, sama täällä! Ihan eritoten mieli halajaa nyt näköjään pataruokia, kun olen jatkuvasti kaivamassa uunipataa kaapista ja miettimässä mitä sinne tällä kertaa pistäisi :)

    VastaaPoista
  3. Mmmmm. Tämäntyylistä soppaa meillä kokkaillaan aika paljon - täytyypä kokeilla parsakaalia mukaan seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista