20. kesäkuuta 2011

Linssi-fetapasta

Nyt ei lähe, ei kulje, ei luista. Ei ruuanlaitto eikä bloggaus. Ja mitä enemmän päiviä kuluu, sitä valtavammaksi bloggauskynnys kasvaa. Tämä onkin nyt epätoivoinen yritys päivittää tänne edes jotain, vaikka juttua ei tahdo irrota ei sitten millään. Ja kun ei edes ole mitään, mitä blogata! Tänään bloggaamattomuusahdistus kasvoi kuitenkin niin suureksi, että kaivelin tietokoneen syövereistä tämän parin viikon takaisen räpellyksen, jota kai ruuaksikin voisi joku kutsua. Normaalisti en ehkä tällaista kaappien rippeistä kasattua kyhäelmää edes tänne laittaisi, mutta kummasti se rima vaan laskee ja itsekriittisyys rapisee pois, kun ei vaan kertakaikkisesti ole MITÄÄN muuta blogattavaa! :D

Mutta tätähän se minun arkeni on; nopeasti valmistuvia, kukkaroystävällisiä ja arkisia peruspöperöitä - mitäpä sitä suotta kaunistelemaankaan. :) Joka tapauksessa tämä minun ja keittiön välinen hetkellinen välirikko on varmastikin hyvin nopeasti ohimenevä ilmiö, joten eiköhän tässä kohta palata taas normaaliin päiväjärjestykseen. Sitä odotellessa saanen esitellä: mitä kaapista löytyy -periaatteella valmistettua ihanjees-murkinaa. Ei mitään galakseja räjäyttelevää ruokaa, mutta joskus se ihanhyväkin riittää.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 dl ruokakermaa tms.
1,5 dl linssejä
(kasvislientä tarpeen mukaan)
kuivattua oreganoa, mustapippuria
100 g fetajuustoa
tuoretta basilikaa tai rucolaa

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää sipulit ja valkosipulit kuullottumaan. Kaada pannulle tölkkitomaatit ja paloittele tomaatteja lastan avulla pienemmäksi. Lisää joukkoon myös kerma. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon huuhdellut linssit. Lisäile kasvislientä tarpeen mukaan ja anna kastikkeen porista hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.
Mausta kastike oreganolla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon fetakuutiot ja tuoretta silputtua basilikaa. Tarkista maku ja tarjoa kastike pastan kanssa.


7 kommenttia:

  1. Mutta kun tiedätkö mitä. Minä pistin tämän reseptin heti kirjanmerkkeihin, koska se on niin ihanan yksinkertainen ja nopea, ja juuri sellaisia tarvitsee päiviin, jolloin ei omat kokkausaivot vaan mitenkään suostu toimimaan. Eli hyvä oli tämäkin postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Just mietin, mitäköhän keksisin äipän lahjoittamista linsseistä :) Ovat kyllä sellaisia valmiiksi kypsennettyjä tölkissä, mutta eiköhän nekin sovellu.

    On tässä rimakauhua havaittavissa yhdellä jos toisella... Prkl, tää on taas niin tätä: jos onnistuu ruoka, niin sitten ei onnistu kuva. Ikinä saa mitään julkaistua :D

    VastaaPoista
  3. Kaisa, kiva kuulla! :) Niinhän se tosiaan on, että arjen näpsäkät ja nopsakat reseptit on loppujen lopuksi niitä kaikkein tarpeellisimpia. Itselleni vain tulee huono omatunto, kun olen tällaisia samankaltaisia reseptejä julkaissut täällä ihan kyllästymiseen asti. Mutta joskus on vaan takki kertakaikkisen tyhjä :D Jospa se tästä...

    Tiia, ollaankohan me vähän liian itsekriittisiä? :D Ei sitä muiden blogeja niin kriittisesti tarkastele, mutta heti jos on itsellä vähän kehnompi kuva tai köppäsempi resepti, niin heti alkaa miettiä, että kehtooko vaiko eikö kehtoo. Mutta juu, tuo kuvailemasi ongelma on kyllä niin tuttu! Tästä kyseisestä ruuasta on sanottava, että tuo näyttää paremmalta kuin maistuu :D aina jompikumpi on vähän vähän huonompi, kuva tai resepti.

    En oo muuten koskaan syönyt valmiiksi kypsennettyjä tölkkilinssejä, tai ylipäätään tiennyt sellaisten olemassaolosta! Tää on nyt ihan uutta informaatiota mulle.

    VastaaPoista
  4. Komppaan Kaisaa, tällaisia reseptejä sitä juuri kaipaa, helppoa, mutta maittavaa ja terveellistä arkiruokaa. Tää kuulostaa ainakin tosi hyvältä, ja musta se kyllä näyttääkin hyvältä. Eikö pastan kuulukin olla juuri tollanen kasa, eipä niistä mitään kauniita annoksia varmaan ikinä saa. :)

    Ja nyt kun alotin kommentoinnin, niin jatketaan: Kiitos ihanasta ruokablogista, täältä saa paljon inpiraatiota ja vinkkejä ruoan laittoon, tykkään todella paljon ohjeistasi! :)

    VastaaPoista
  5. Fibula: kiitos hurjan mukavasta kommentistasi! Arkireseptilinjalla täällä jatketaan varmasti edelleen - joskus vain tuntuu, että tulee toistettua itseänsä vähän liikaakin ;) Mutta ihanaa, että olet ammentanut inspiraatiota blogistani!

    VastaaPoista
  6. Täytyy sanoa, että mielestäni tämä ei ole mikään "ihan hyvä" vaan _todella_ maukas resepti ja menee myös hyvn lihaa rakastavan poikaystävänkin suuhun. (:

    VastaaPoista
  7. Anonyymi: hih, no kiva että on maittanut! Jee :)

    VastaaPoista