2. kesäkuuta 2011

Halloumi-perunasalaatti

Uuh, kesä. Mitä korkeammalle celsiusasteet lämpömittarilla kiipivät, sitä vähemmän tekee mieli kuluttaa aikaa hellan ääressä. Näin se menee joka kesä, ja nähtävästi tänä kesänä kokkailuinnon hiipuminen alkoi ennennäkemättömän varhaisessa vaiheessa! Lähinnähän tässä tekee mieli joko a) harrastaa ulkoruokintaa, tai b) kyhätä hätäisesti voileipä ja rientää saman tien takaisin ulkoilmoihin. Mutta onneksi on edes illat, jolloin voi aina koettaa pakertaa jotain järjellistä syötävää. Kesäsyötävää tietenkin, kuten esimerkiksi tätä salaattia. Inspiraatio salaattiin lähti Yhteishyvän viimeisimmästä ruokaliitteestä, mutta muuntelin ohjetta melko kovalla kädellä. Ostamastani rucolarasiasta ja jääkaapissa olleesta pestopurkista paljastui nimittäin sen verran epämääräistä settiä, että jätin ne loppujen lopuksi pois, sekä lisäksi lisäsin joukkoon esim. halloumia, kapriksia, aurinkokuivattua tomaattia, tuoretta basilikaa, oliiviöljyä ja kesäsipulia.

Koeajoon pääsivät muuten myös kesän ensimmäiset uudet perunat, ja ai että oli hyvää. Pensasmustikoiden ohella kesän ehdottomasti hartaimmin odotetuin ruokajuttu!



400 g keitettyjä uusia perunoita
1 pkt halloumijuustoa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 prk (390/240 g) artisokansydämiä suolaliemessä
2 kesäsipulia varsineen
2 rkl kapriksia
aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
veitsenkärjellinen murskattua valkosipulia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lohko perunat ja halkaise tomaatit. Valuta artisokansydämet ja lohko ne neljään osaan. Paista viipaloitu halloumi pannulla kauniin ruskeaksi. Silppua sipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Kaada joukkoon oliiviöljyä ja rouhi mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Sekoita huolellisesti.

1 kommentti: