8. huhtikuuta 2011

Thai-henkinen katkarapu-kookoskeitto

Ollessani poissa kotoa avopuoliskoni oli harrastanut kokeilevaa kokkausta, jonka jäljiltä jääkaapista löytyi muun muassa etnokaupasta roudattuja kayang-lehtiä. Kookosmaidon, chilin ja inkiväärin jämiä löytyi myös - ja koska tässä huushollissa mitään ei heitetä pois, jonkinlaisen aasialaishenkisen ruoan tekeminen oli ehdottomasti paikallaan. Kayang on siis jonkin sortin thaimaalainen yrtti, jonka makua minun on hyvin vaikea määritellä tai verrata mihinkään. Hyvin se kuitenkin tuonne joukkoon istui, mutta yrtin voi yhtä hyvin korvata vaikkapa tuoreella korianterilla. Lisäksi joukkoon olisi varmasti ihan suotavaa lisätä jotain kasviksia, kuten vaikkapa vihreitä papuja. Voiko näihin erinäisiin kookospohjaisiin keittoihin muuten koskaan kyllästyä? Kovasti näyttää siltä, että ei.


(2 annosta)

1 valkosipulinkynsi

1/2 punainen chili
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 dl kookosmaitoa
4 dl kanalientä
1/2 lime
1 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta

0,5 tl sitruunaruohotahnaa
1 levy (45 g) riisinuudeleita
100 g katkarapuja
kayang-lehtiä tai tuoretta korianteria

Hienonna valkosipulinkynsi ja chili ja raasta inkivääri. Kuullota valkosipulinkynttä, chiliä ja inkivääriä öljytilkassa kattilassa. Kaada sitten päälle kookosmaito ja kanaliemi. Purista joukkoon myös limen mehu ja lisää kalakastike ja sitruunaruohotahna. Anna kiehua hetki ja lisää sitten joukkoon riisinuudelit. Kun nuudelit alkavat olla kypsiä, lisää katkaravut. Kiehauta, mutta älä keitä. Lisää lopuksi joukkoon silputtuja kayang-lehtiä tai korianteria. Tarkista maku.

4 kommenttia:

  1. On niin herkullisen näköinen kuva , jospa saisi annoksen.

    VastaaPoista
  2. Ihan mun ruokaa, tätä on pakko kokeilla. Inkivääri, kookosmaito ja lime, ai että !

    VastaaPoista
  3. Nam, ei kyllästy ei! Tein just vastaavaa, nuudelien sijaan oli parsaa ja kesäkurpitsaa mutta vähän lipsahti sellaista punaista currytahnaa niin aika hiki tuli syödessä..

    VastaaPoista
  4. Tupu, nappaa pois ;)

    Petriina: joo, nää kookospohjaiset sopat on jotain ihan parasta! Tällaisia tulee tehtyä hirveän usein, mutta aina ne vaan maittavat yhtä hyviltä :)

    Jytis: hahaa, tiedän tunteen! Mulla on aivan liian suuret luulot omasta chilinsietokyvystäni, joten chiliä/currytahnaa tuppaa humpsahtamaan melkein aina vähän liikaa :D

    VastaaPoista