10. helmikuuta 2011

Kikherne-halloumicurry

Tuli tässä taannoin taas kerran paikattua yksi pieni aukko ruokasivistyksessä. Tulin nimittäin sattumalta ostaneeksi halloumijuuston, joka oli valmistettu kokonaan lampaanmaidosta. Aiemmin olen siis autuaan tietämättömänä syönyt vain näitä halloumeja, joissa lehmänmaidon osuus on melko suuri. Olen pitänyt noista "yhdistelmä"juustoista kuin hullu puurosta - tietämättä, että vieläkin parempaa on olemassa! Täytyy sanoa, että makuero lampaanmaitohalloumiin on aika merkittävä, ja rakkauteni halloumia kohtaan on tämän oivalluksen myötä syventynyt entisestään. Suosittelen kaikkia kanssatietämättömiä kokeilemaan ;) Minä nimittäin luulen, ettei itselläni ainakaan ole enää paluuta entiseen. Tämä supersimppeli ruoka olisi ehkä voinut muuten olla vähän pliisu, mutta halloumi pelasti paljon. 


(4 annosta)

200 g halloumijuustoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
currya, kurkumaa, juustokuminaa, inkivääriä, chilirouhetta
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3 dl kookosmaitoa
1 tlk kikherneitä

Paloittele halloumijuusto ja paista se pannulla rapeaksi ja kullanruskeaksi. Siirrä syrjään odottamaan. Pyyhkäise pannu ja kuumenna siinä loraus öljyä. Kuullota siinä silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet. Heitä mausteet sipulisilpun päälle ja paistele jatkuvasti käännellen pari minuuttia. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit ja paloittele niitä pannulla hieman pienemmiksi. Lisää myös kookosmaito. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes se on keittynyt sopivasti kasaan. Lisää lopuksi joukkoon kikherneet. Jos kastike meinaa jäädä liian litkuksi, suurusta sitä hieman Maizenalla. Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Tämän on pakko olla hyvää. Kikherneet ja halloumi :) Hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Halloumi on tosi hyvää ja sopii varmasti kikherneiden kanssa. Otan reseptin talteen :)
    -Katarina

    VastaaPoista
  3. Anna: kikherneet ja halloumi ovat totta tosiaan herkullisia niin yhdessä kuin erikseenkin :) Tässä ruuassahan olis voinut käyttää kotijuustoakin, mutta kun halloumi on niin paljon herkumpaa!

    Katarina: voi kyllä, halloumi on ihanaa! Toimii nyt todistetusti kikherneidenkin kanssa ;)

    VastaaPoista