Oi ihanaista maa-artisokkaa! Tällä hetkellä tuntuu täysin käsittämättömältä, että kokeilin tuota jumalaista juuresta ensi kertaa vasta viime kesänä. Nykyisin maa-artisokka on keittiömme vakiovieras, ja eritoten soppaa tulee valmistettua aina tämän tästä. Näin jokin aika sitten jossain (kokkiohjelmassa, lehdessä, blogissa tai jossakin - en nyt kykene muistamaan) uunissa paahdettuja maa-artisokkia, jotka kypsennettiin kuorineen kaikkineen. Idea jäi sitkeästi takaraivoon, ja nyt sain kokeiltua näitä sitten itsekin. Tuli kuulkaas aika herkkua! Rapea kuori ja pehmeä sisus - nämä olivat mitä oivallisin lisukeruoka.
(lisukkeeksi noin kolmelle)
500 g maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia
Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Halkaise ne kahtia ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä sekä suolaa, pippuria ja rosmariinia. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja öljy leviävät kaikkialle. Paahda 175-asteisssa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes maa-artisokat alkavat saada vähän väriä ja ne alkavat pehmetä. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena.
500 g maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia
Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Halkaise ne kahtia ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä sekä suolaa, pippuria ja rosmariinia. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja öljy leviävät kaikkialle. Paahda 175-asteisssa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes maa-artisokat alkavat saada vähän väriä ja ne alkavat pehmetä. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena.
Eipä ole tullut mieleeni käyttää kokonaisina...mielenkiintoista!
VastaaPoistaOletko laittanut raakana kylmään veteen? Silloin maa-artisokasta tulee ihanan rapsakka!
Mainio idea, tää menee pikapuolin kokeiluun.
VastaaPoistaJa onpa ne söpöjä!
Näyttää ihan sairaan ihanalta! Oon syönyt kerran maa-artisokkakeittoa, se oli tehty pelkästään maa-artisokista, seassa ei siis olut muita juureksia kuten perunaa. Oli aika taivaallista! Pitäis ehkä tehdä itekin.
VastaaPoistaOijoijoi, näyttävät niin hyviltä! Joo, tämä kokeiluun, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaMerituuli: minua jotenkin vähän aluksi epäilytti nuo kuoret, en tiedä miksi.. Mutta rapsakat kuoret olivat tosiaan kiva vastapaino muuten niin pehmoisalle maa-artisokalle :)
VastaaPoistaEn ole kokeillut kylmä vesi -jippoa, mutta kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse.
Hanna: joo, maa-artisokat on hellyyttäviä! :D toivottavasti kokeilu on onnistunut.
Janna: maa-artisokkakeitto on kyllä aivan törkeän hyvää, yksi ehdottomista lemppareistani! Joku tuossa maa-artisokan vienonhienossa maussa viehättää minua suuresti.
Jytis: toivottavasti maittaa! Nämä olivat jollain omituisella tavalla tosi hyviä - teki mieli napsia näitä uunivuoasta sellaisenaan suuhun.
Omnomnom! Näyttää ihan sairaan hyviltä! Tätä täytyy testata.
VastaaPoistaElina: hih, tämähän herätti nyt paljon kiinnostusta! :) Toivottavasti maittavat muillekin.
VastaaPoista