13. helmikuuta 2011

Uunissa paahdetut maa-artisokat

Oi ihanaista maa-artisokkaa! Tällä hetkellä tuntuu täysin käsittämättömältä, että kokeilin tuota jumalaista juuresta ensi kertaa vasta viime kesänä. Nykyisin maa-artisokka on keittiömme  vakiovieras, ja eritoten soppaa tulee valmistettua aina tämän tästä. Näin jokin aika sitten jossain (kokkiohjelmassa, lehdessä, blogissa tai jossakin - en nyt kykene muistamaan) uunissa paahdettuja maa-artisokkia, jotka kypsennettiin kuorineen kaikkineen. Idea jäi sitkeästi takaraivoon, ja nyt sain kokeiltua näitä sitten itsekin. Tuli kuulkaas aika herkkua! Rapea kuori ja pehmeä sisus - nämä olivat mitä oivallisin lisukeruoka.


(lisukkeeksi noin kolmelle)

500 g maa-artisokkia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua rosmariinia

Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjaa käyttäen. Halkaise ne kahtia ja laita ne uunivuokaan. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä sekä suolaa, pippuria ja rosmariinia. Sekoita huolellisesti, jotta mausteet ja öljy leviävät kaikkialle. Paahda 175-asteisssa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes maa-artisokat alkavat saada vähän väriä ja ne alkavat pehmetä. Tarjoa esimerkiksi lihan tai kalan lisukkeena.

7 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut mieleeni käyttää kokonaisina...mielenkiintoista!

    Oletko laittanut raakana kylmään veteen? Silloin maa-artisokasta tulee ihanan rapsakka!

    VastaaPoista
  2. Mainio idea, tää menee pikapuolin kokeiluun.

    Ja onpa ne söpöjä!

    VastaaPoista
  3. Näyttää ihan sairaan ihanalta! Oon syönyt kerran maa-artisokkakeittoa, se oli tehty pelkästään maa-artisokista, seassa ei siis olut muita juureksia kuten perunaa. Oli aika taivaallista! Pitäis ehkä tehdä itekin.

    VastaaPoista
  4. Oijoijoi, näyttävät niin hyviltä! Joo, tämä kokeiluun, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Merituuli: minua jotenkin vähän aluksi epäilytti nuo kuoret, en tiedä miksi.. Mutta rapsakat kuoret olivat tosiaan kiva vastapaino muuten niin pehmoisalle maa-artisokalle :)
    En ole kokeillut kylmä vesi -jippoa, mutta kiitos vinkistä! Laitetaan korvan taakse.

    Hanna: joo, maa-artisokat on hellyyttäviä! :D toivottavasti kokeilu on onnistunut.

    Janna: maa-artisokkakeitto on kyllä aivan törkeän hyvää, yksi ehdottomista lemppareistani! Joku tuossa maa-artisokan vienonhienossa maussa viehättää minua suuresti.

    Jytis: toivottavasti maittaa! Nämä olivat jollain omituisella tavalla tosi hyviä - teki mieli napsia näitä uunivuoasta sellaisenaan suuhun.

    VastaaPoista
  6. Omnomnom! Näyttää ihan sairaan hyviltä! Tätä täytyy testata.

    VastaaPoista
  7. Elina: hih, tämähän herätti nyt paljon kiinnostusta! :) Toivottavasti maittavat muillekin.

    VastaaPoista