27. helmikuuta 2011

Sieniohrattoa savoijinkaalissa

Savoijinkaalit olivat jo pitkään vilkuilleet minua sillä silmällä ruokakaupan vihannesosastolla. Aina ohi kulkiessa minun teki mieli tarttua noihin veikeän vihreisiin ja kurttuisiin kaaleihin, mutta vasta eilen sain vietyä ne kotiin asti kanssani. En ollut koskaan aiemmin valmistanut savoijinkaalista yhtikäs mitään, mutta jostain olin saanut päähäni, että niiden sisään pitäisi ehdottomasti kääräistä sieniohrattoa (eli siis ohrarisottoa). Vähän niin kuin sienikaalikääryleitä, huomattavasti lyhyemmässä ajassa vamistettuna vaan. Eivät nämä missään nimessä kyllä perinteisiä kaalikääryleitä päihittäneet, vaikka tekivätkin hyvin kauppansa. Me napsittiin näitä ihan tällaisenaan kevyehkönä lounaana, mutta uskaltaisin veikata, että kääryleet toimivat parhaiten lisukkeen roolissa vaikkapa kalan kanssa.



(kahdelle)


9 isoa savoijinkaalen lehteä

1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5 desiä ohrahelmiä
noin 5 desiä kasvislientä
2 desiä kuivattuja suppilovahveroita
mustapippuria, timjamia, (suolaa)
raastettua parmesaania
nokare voita

Irrota savoijinkaalista varovasti lehdet. Ryöppää niitä kiehuvassa suolavedessä muutama minuutti. Valuta niistä vesi pois ja kuivaa lehdet.


Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna loraus oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipulit siinä. Heitä sekaan myös ohrahelmet ja kääntele niitä hetki oliiviöljyssä. Ala lisäillä kasvislientä pikkuhiljaa pienissä erissä. Keittele miedolla lämmöllä ja sekoittele, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa joukkoon liotetut ja pilkotut sienet. Mausta hyvin ja sekoita joukkoon parmesaania ja voita.


Asettele jokaiselle lehdelle noin kolmen ruokalusikallisen verran sieniohrattoa. Kääntele lehdet kiinni kaalikääryleiden tapaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti