22. tammikuuta 2011

Tandooritofu

Torstaisin postiluukusta kolahtaa aina äitimuorini minulle tilaama MeNaiset. Ei ole ihan tavatonta, että seuraavien päivien laitan ruuaksi jotain lehden ruokasivuilta löytynyttä - inspiroidun ks. ruokaosiosta nimittäin hämmästyttävän usein. Ohjeissa käytetään kasvisproteiinin lähteitä keskiverto akkainlehteä tiuhempaan, ja muutenkin reseptiikka on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvinkin usein minun mieleistäni. MeNaisten numero 01/11 tarjosi mm. seuraavanlaista tandooritofua. Itse en liiemmin kaloreita laskeskele, mutta kuriositeettina mainittakoon, että yksi annos tätä (ilman riisiä) sisältää kuulemma vaivaiset 148 kaloria. Se on hämmentävän vähän suhteessa siihen, että ainakin allekirjoittanut sai yhdellä annoksella vatsansa kohtuullisen täyteen...



(3-4 annosta)

1 iso sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 iso porkkana
100 g palsternakkaa
1 rkl öljyä
1-4 tl tandoorimaustetta
1-2 tl currya
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
250 g tofua
pinnalle silputtua korianteria tai persiljaa

Kuori sipulit, porkkanat ja palsternakka. Suikaloi sipulit ja raasta porkkana sekä palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja kasviksia muutama minuutti. Sekoita joukkoon mausteet ja jatka paistamista muutama minuutti aineksia sekoitellen. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Kuutioi tofu ja lisää tomaattikastikkeeseen. Jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia, kunnes tofupalat ovat kuumentuneet ja maustuneet. Tarkista maku ja ripottele kastikkeelle reilusti korianteria. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

3 kommenttia:

  1. Mä tein tätä myös tässä joku viikko sitten! Nimim. postausjonossa... :) Meillä on kyllä aika samanlainen maku, kuten on aiemminkin tullut todettua! :)

    VastaaPoista
  2. Anna: hih, näin on! Ja tästä ruuasta taisi tulla vakkari mun budjettiruokarepertuaariin :)

    La Petite Princesse: kiitän ja niian! :)

    VastaaPoista