27. tammikuuta 2011

Punajuuri-soijarouhepaistos

Mikäli omaa tuttavapiiriäni on uskomista, punajuuri-sinihomejuustolaatikosta on tullut pienimuotoinen hitti suomalaisten ruokapöydissä. Tai en ainakaan toistaiseksi ole tavannut ketään, joka ei kyseistä ruuasta pitäisi. Itse intoudun tuon lådan tekoon aika harvakseltaan, mutta nyt kun jääkaapissa köllötti punajuuripussi, päätin tehdä sitä pienen iäisyyden jälkeen. Tällä kertaa änkesin laatikkoon mukaan protskulisän eli soijarouheen. Jos muuten mitenkään pystytte ignooraamaan alla olevan kuvan, niin kiva! :D Laatikkoruokien kuvaaminen ylipäätään on ihan horroria, ja tämä kyseinen rumilus rumentui vielä entisestään, kun se pääsi aavistuksen verran kärtsähtämään pinnalta (uusi munakello on kirjattu ostoslistaan! Piru vie).


(4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl tummaa soijarouhetta
vettä
jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, valkopippuria
800 g punajuuria
200 g sinihomejuustoa
mustapippuria
2 dl (kuohu)kermaa

Kuumenna loraus öljyä pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet ja kuullota niitä tovi. Lisää pannulle kuiva soijarouhe ja sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Lisää vettä ja mausteita pikkuhiljaa sekoitellen, kunnes soijarouhe ei enää ime vettä itseensä.

Kuori ja viipaloi punajuuret. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain punajuuriviipaleita, soijarouhe-sipuliseosta ja murusteltua sinihomejuustoa. Rouhi väliin mustapippuria, halutessasi myös suolaa. Kaada päälle kuohukerma ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen tuo on, punajuuren säkenöivä väri pelastaa paljon! :) Oon pikkuhiljaa alkanut koukuttumaan punajuureen, oiskohan joku julkaissut keittokirjan pelkästä punajuuresta?

    VastaaPoista
  2. Oon tässä tän viikon syöny punajuuri-sinihomejuustolaatikkoa. En kylläkään tajunnut laittaa sinne soijarouhetta. Hyvä idea. Täytyy sitten ens kerralla kokeilla tätä ohjetta.

    Mun uuni ehkä alkaa vedellä viimeisiään, mutta jouduin kypsyttämään punajuurisörsseliäni kolme tuntia asteita ollessa 200C.

    VastaaPoista
  3. Mustakin näyttää hyvältä, värikäs safka on aina iloinen asia!

    Punajuuri ja sinihomejuusto toimii kyllä. Jopa isän mielestä, vaikkei tunnustakaan syövänsä minkään sortin hometta vaan ainoastaan Auraa...

    VastaaPoista
  4. Janna: no se on kyllä totta, että punajuuren upea väri tekee aika paljon :) Punajuurikeittokirjoja ei oo osunut silmään, mutta semmosen vois kyllä melkein kotiuttaa, jos joku joskus moisen tulisi julkaisseeksi!

    Anonyymi: kolme tuntia? Hui sentään! Minun kaasu-uunissa punajuurilaatikko kypsyy 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia, ja tuo tunti on kyllä ihan maksimi...

    Tiia: voi kyllä, punajuuri ja sinihomejuusto on ihan lyömätön parivaljakko! Hahaa, hassu isä :)

    VastaaPoista