24. marraskuuta 2010

Tonnikala-munakasrulla

Etsin jatkuvasti uusia, helppoja ja nopsakoita iltapalareseptejä, jotka tyydyttävät pikkunälän olematta kuitenkaan liian raskaita. Tämä resepti on peräisin RuokaPirkasta, ja vaikka kääryleen eteen joutui ehkä näkemään enemmän vaivaa kuin parin voileivän tekoon, oli se kuitenkin vaivansa väärti. Pari siipaletta tätä vihersalaatin kanssa muodostivat oivallisen iltapalan tässä eräs ilta.

Marraskuu ajaa ruokabloggaajan epätoivoisiin tekoihin: valonpuutteen takia koitin kuvata tätä lampun valossa, ja lopputulos oli suhteellisen surkea. Seuraavaksi bloggari koetti pelastaa tilannetta basilikatupsuilla - epäonnistuen siinäkin loistokkaasti. Hoh. Valoisampia aikoja odotellessa!


















(15 viipaletta)

6 dl maitoa
1 dl  vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 kananmunaa

Täyte
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl öljyä
2 tlk tonnikalaa öljyssä
1/2-1 dl tilliä hienonnettuna
2 dl  turkkilaista jogurttia
sitruunapippuria

Lisäksi
2 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta

Sekoita maito, jauhot ja suola keskenään. Anna turvota hetken aikaa. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Lisää munat taikinapohjaan ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos uunipannulle ja paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.

Kuullota sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet rasvassa. Valuta tonnikalat ja sekoita joukkoon sipulit, tilli ja jogurtti. Mausta sitruunapippurilla. Levitä seos munakkaan pinnalle ja kääri rullalle paperin avulla. Nosta kääryle uunipannulle tai -vuokaan ja levitä päälle juustoraaste. Kuorruta 250-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Tarjoa salaatin kanssa.

4 kommenttia:

  1. Sanopa muuta - marraskuu ei tosiaan ole sitä otollisinta valokuvausaikaa... Mutta kyllä ne vihertupsut tekee jo aika paljon :D Minä ajattelin yrittää tilanteen pelastamista myös vähän entistä asiallisemmalla objektiivilla, saas vaan nähdä huomenissa miten se toimii käytännössä.

    VastaaPoista
  2. Marraskuu ei toden totta ole ruokabloggaajan ystävä - kameralle on tallentunut lähinnä tärähtäneitä, pimeitä tai muuten vain superhuonoja kuvia. Minäkin saan ensi kuussa hyppysiini järjestelmäkameran, ehkä asia korjaantuu edes vähän sitten :)

    VastaaPoista
  3. Hehee, mä käytän basilikakikkaa kans aina :)

    Kirottu päivänvalonpuute. Mutta siis ihan samaa reseptiä kattelin, olin jo unohtanut tän mutta kiitos muistutuksesta, mainiolta iltapalalta vaikuttaa!

    VastaaPoista
  4. Jytis: hahaa, niin mäkin, jopa vähän liikaakin.. MUTKU ne vihertupsut vaan piristävät annosta, jos se on muuten ankean näköinen. Ja basilika nyt on ainoa, jota on sopivasti käden ulottuvilla aina.

    Mutta munakasrullaa kannattaa kokeilla, oli oikein jees.

    VastaaPoista