10. marraskuuta 2010

Chilillä ja mintulla terästetty tonnikalapasta

Vaikka sekä uusavuttomuus- että opiskeluaikani ovatkin jo taaksejäänyttä elämää, silloin tällöin tulee edelleen hillitön himo tonnikalapastaan. Nykyisin tunapastaan vaan kaipaa jotain variaatiota sen sijaan, että lykkäisi pannulle vain tomaattimurskaa ja tonnikalaa. Näin ollen huomioni kiinnittyikin tähän mintulla ja chilillä virkistettyyn tonnikalapastaan, joka löytyi Gummeruksen 200 Italian herkkua alkupaloista jälkiruokiin -opuksesta. Tämä oli välitön hitti taloudessamme; chili, kaprikset, valkosipuli, minttu ja sitruuna takasivat terävän ja jännittävän maun ja toivat perinteiseen tonnikalapastaan ihan uudenlaista särmää. Suosittelen!


(4 annosta)

300 g tonnikalaa öljyssä
4 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl kapriksia
1/2 punainen chili
2 rkl silputtua minttua
400 g fusillipastaa

Kaada tonnikala öljyineen kulhoon. Riko se haarukalla ja sekoita joukkoon muut ainekset lukuun ottamatta pastaa. Mausta suolalla. Peitä ja jätä tekeytymään siksi aikaa kun pasta kypsyy. Keitä pasta al denteksi, valuta se ja kaada kastikkeen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti