31. lokakuuta 2010

Chili-appelsiinikanaa ja porkkananuudelit

Jääkaapissamme on jo parin viikon ajan hengannut pieni rasia tuoretta vihreää ja punaista chiliä. Ne ovat koko ajan niin sopivasti siinä tyrkyllä, että chiliä on tullut silputtua sekaan lähestulkoon jokaiseen ruokaan viime aikoina. Huomenna käynnistynee operaatio chilin kuivatus, mutta sitä ennen intouduin vielä yhden chili-inspiroidun ruoan tekoon.

Chilin tasapainoksi marinadiin tuli appelsiinia ja makeaa soijakastiketta. Sain taannoin kotikokeiluun pari Kikkomanin uutuustuotetta, gluteenittoman soijakastikkeen sekä makean soijakastikkeen. Jälkimmäinen on tarkoitettu eritoten riisin maustamiseen sekä lihan marinointiin, joten se sopi tähän yhteyteen kuin nenä päähän. Pieni punainen chili ei tässä ruoassa maistunut mitenkään hirveän pistävästi, mutta appelsiinin maku oli sen sijaan tarttunut ilahduttavan hyvin. Pirtsakkaa apetta kaikkinensa!

   
Chili-appelsiinimarinoitu kana
2 broilerin fileeleikettä
4 rkl Kikkomanin makeaa soijakastiketta
3 rkl appelsiinimehua
2 tl appelsiinin raastettua kuorta
1 punainen chili
1 tl ruskeaa sokeria


Yhdistä soijakastike, appelsiinimehu, kuoriraaste, sokeri ja hienonnettu chili ja sekoita huolellisesti. Sekoita broilerinleikkeet ja marinadi huolellisesti keskenään pakastepussissa tai kulhossa. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Kääntele välillä. Kun broileri on marinoitunut, kuumenna loraus öljyä pannulla, lisää joukkoon broileri marinadeineen ja paista kypsäksi.


Porkkana-inkiväärinuudelit
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni pala inkivääriä
1 iso porkkana
2 levyä nuudeleita
soijakastiketta
seesamiöljyä
mustapippuria


Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri. Leikkaa porkkanasta juustohöylällä pitkiä, ohuita suikaleita. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja lisää joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Kääntele hetki ja lisää sitten sipulit pannulle kuullottumaan. Kippaa joukkoon myös porkkanasuikaleet. Kun porkkanat ovat alkaneet pehmetä, sekoita joukkoon keitetyt nuudelit. Mausta seesamiöljyllä, soijakastikkeella ja mustapippurilla.

2 kommenttia: