20. lokakuuta 2010

Kylmäsavulohiruukku

 Syksyn ruokasuosikit ovat väistämättä joka vuosi tätä samaa linjaa: lämmittäviä keittoja ja lohduttavia pata- ja uuniruokia. Ne vaan toimivat tähän aikaan vuodesta! Muun muassa tämä superlämpöisä kerma-juustopläjäys on takuuvarmaa syyskamaa. Voi kunpa vielä kamerani olisi onnistunut tallentamaan ruoan hienouden, mutta kun ei niin ei.. Pliisusta kuvasta huolimatta nämä ruukkuruoat, joissa siis kerman ja juuston sekaan voi upottaa melkein mitä vain vapaavalintaisia elementtejä, ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia asioita. Tällä kertaa ruukun syvyyksiin jemmattiin kylmäsavulohta, sieniä ja pinaattia.



1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
1/2 pss pakastepinaattia
n. 1-2 dl vettä
mustapippuria
150 g kylmäsavulohta
mozzarellaraastetta


Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele sienet. Freesaa sipuleita ja valkosipuleita pannulla öljyssä ja lisää sitten joukkoon sienet. Anna niiden ottaa väriä itseensä. Lisää vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti. Kaada joukkoon kerma, pakastepinaatti ja osa vedestä. Lisää vettä tarpeen mukaan ja keittele hiljalleen. Mausta mustapippurilla. Lisää lopuksi joukkoon paloiteltu kylmäsavulohi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Jaa kastike tasaisesti uuninkestäviin astioihin (tästä riittää 3-4 pieneen ruukkuun). Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoa esim. riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti