27. elokuuta 2010

Tomaatilla ja mozzarellalla täytetyt kesäkurpitsat

Syksy painaa jo ankarasti päälle, mutta vielä voi hetkeksi uppoutua kesämuisteloihin. Tyhjentelin kamerasta sinne kerääntyneitä kuvia, ja haikea olohan tässä syksyn kynnyksellä ihan tulee! Ruoka-aiheista materiaalia löytyi niukasti, mutta tällainen kesäinen pikkusuolainen sinne oli ainakin tallentunut. Resepti on peräisin Voisilmäpelistä, ja sitä on orjallisesti noudatettu. Meillä syötiin näitä iltapalaksi sellaisenaan, mutta väittäisin, että nämä toimivat huomattavasti paremmin lisukkeena, vaikka kanan tai kalan kaverina.

    

1 kokonainen kesäkurpitsa
n. 6 kirsikkatomaattia
1 iso valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattua tai tuoretta timjamia
kuivattua tai tuoretta basilikaa
50 g mozzarellajuustoa

Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa kahtia. Kaavi lusikalla hieman siemeniä pois. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa valkosipuli ohuiksi siivuiksi. Sipaise kurpitsoille, tomaateille ja valkosipuleille oliiviöljyä ja mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla, timjamilla ja basilikalla. Jos käytät tuoretta basilikaa, sitä ei kannata lisätä vielä vaan säästää lopuksi.

Paista kasviksia 220-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kuutioi sillä välin mozzarella. Ota kesäkurpitsat pois uunista, lisää mozzarella ja laita takaisin uuniin n. 5 minuutiksi niin että juusto sulaa ja hieman ruskistuu. Jos haluat juustosta kauniin ruskeaa, laita kesäkurpitsat hetkeksi uunin ylätasolle grillivastuksen alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti