20. elokuuta 2010

Soijarouhe-spagettipaistos

Ääh, juuri kun pääsin takaisin lieden ääreen ja sain ruokaintoilun uuteen nousuun, tielle tuli taas erinäiset kiireet. Ruokaa on tullut tehtyä kyllä vaikka millä mitalla, reseptien päivitys blogiin vaan taas vähän kestää. Aloitetaan reseptisuman purkaminen nyt kuitenkin tästä.

Niin, olen viime aikoina ollut kovin, kovin kyllästynyt soijarouheeseen. Se ei sinänsä ole mikään ihme, sillä viimeisten 13 vuoden ajan sitä on tullut puputettua vähän joka välissä, ehkä jopa jokseenkin liikaa. Niinpä muutama kuukausi sitten, kun edellinen soijarouhepussi tyhjeni, en ostanut tilalle enää uutta. Pari viikkoa sitten rouhetta tarttui kaupasta kuitenkin mukaani, ja tällä kertaa siitä piti keksiä jotain uutta. Jääkaapin jämäpaloista ja fiilispohjalta syntyikin varsin maukasta apetta - joko tauko teki hyvää, tai sitten soijarouheen upottaminen juustoon teki tehtävänsä ;)

Ruoka on tosiaan kursittu kasaan jää- ja kuivakaapin rippeistä, joten ruokaa tuli vain pienen uunivuoallisen verran. Jos haluat tehdä tätä ns. normaalikokoisen uunivuoan verran, tuplaa ainesmäärät.


(2-3 annosta)

1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi
0,75 dl soijarouhetta
jauhelihamaustetta, paprikajauhetta
250 g paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
vettä
kuivattuja yrttejä
150 g spagettia
1/3 rs kirsikkatomaatteja
kourallinen rucolaa
50 g fetajuustoa
päälle parmesan- ja mozzarellaraastetta

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja paista siinä mausteita hetki; esim. jauhelihamaustetta ja paprikaa, millä nyt haluatkaan soijarouheen maustaa. Kippaa sipulit pannulle ja kuullota kevyesti. Lisää sitten joukkoon kuiva soijarouhe sekä sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Paistele hiljalleen lisäillen mausteita ja vettä tarpeen mukaan. Jatka näin, kunnes soijarouhe ei enää näytä imevän vettä itseensä.
Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja tomaattipyre. Lisäile mausteita maun mukaan. Anna kastikkeen porista hiljalleen noin 15 minuutin ajan. Lisäile vettä tarpeen mukaan - kastike saa jäädä melko löysäksi.

Keitä spagetit kypsiksi sillä välin kun teet kastiketta. Voitele uunivuoka ja kaada sinne keitetyt spagetit, soijarouhekastike, halkaistut kirsikkatomaatit, rucola sekä murusteltu feta. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään. Ripottele päälle parmesan- ja mozzarellaraastetta ja laita 200-aseteiseen uuniin siksi aikaa, kunnes juusto sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti