12. toukokuuta 2010

Perunasalaatti marinoiduilla punasipuleilla

Olen jo mennyt laskuissa sekaisin, kuinka monet perunasalaatit olen tänä keväänä ehtinyt loihtia. Ovat vaan niin julmetun hyviä, eritoten uuden sadon pottuloisista valmistettuina. Perinteinen kermaviilisötkötykseen upotettu versio on suosikkini, mutta kyllä nämä öljypohjaisetkin vaan osaavat olla hyviä. Limepippuri-blogista löytyi taas uudenlainen pottusalaattiohje, jossa uutena jippona ovat marinoidut punasipulit. Sekaan nakkasin vielä vähän aurinkokuivattuja tomaatteja, eikä fetakaan olisi ollut yhtään hullumpi tuolla seassa.



2-3 punasipulia
1 dl punaviinietikkaa
3 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1-1 1/2 kg perunoita
1 prk (50/35 g) kapriksia
1 rs (noin 50 g ) rucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja

Kuori ja suikaloi sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita sipulirenkaat kannelliseen astiaan ja kaada päälle punaviinietikka ja öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ja tarvittaessa pippurilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään sekoittaen muutaman kerran välillä.

Pese ja keitä perunat. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti. Sekoita perunat ja kaprikset kulhossa ja lisää joukkoon marinoituneet punasipulit. Silppua rucola ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää salaatin joukkoon. Kaada noin 1/3 marinointiliemestä kastikkeeksi salaattiin. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti