21. toukokuuta 2010

Parsakeitto

Olen viimeisen kolmen kevään ajan ottanut tavoitteekseni ehtiä valmistaa tietyt perusruoat parsasta, ennen kuin parsakausi taas loppuu. Perus parsa&bearnaise-setti, risotto sekä keitto ovat olleet vakkareitani, joista jälkimmäinen on viimeisin tekeleeni. Näillä helteillä maistuu nimittäin kepeät keitot ihan eriskummallisen hyvin. Soppareseptin nappasin tällä kertaa Jytikseltä, koska siihen sattui olemaan ainekset kotona. Ihanalta kuulostavan sienilisukkeen jätin tosin pois ja hippasen verran lisäsin nestettä, muuten edettiin kutakuinkin seuraavalla tavalla.

   

1 nippu vihreää parsaa
3 dl vettä
puolikas kasvisliemikuutio
0,5 dl kermaa
6 isoa basilikan lehteä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
jauhettua muskottipähkinää

Kuori parsat ohuesti ja leikkaa tyvestä pienet palat pois (pari senttiä). Pilko parsat ja pane palat, vesi ja liemikuutio kattilaan. Keitä 6-8 minuuttia. Lisää kerma ja basilikanlehdet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti