10. tammikuuta 2010

Tofua ja kasviksia vietnamilaisittain

Joulun jälkeen löysin itseni kirjakaupasta hiplailemasta alennettuja tai muuten vaan huokean hintaisia keittokirjoja. Mukaan tarttui muutama edullinen opus, joista yksi oli nimeltään Parhaat reseptit - Vietnam. Jouluruokaöverien jälkeen sielu suorastaan huusi jotain ihan muuta kuin jouluruokaa, joten syystäkin aasialaiset reseptit vetivät puoleensa. Kokeiluun laitoin ensimmäiseksi seuraavanlaisen reseptin. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin kanan sijaan tofua, ja jätin mm. soijapavun idut kokonaan pois. Tuli ihan mielettömän hyvää, mikä ei kyllä sinänsä yllättänyt yhtään - olen tätä nykyä nimittäin ihan armottomassa tofu&cashewpähkinäkoukussa.

       

(4 annosta)

500 g tofua
soijakastiketta
2 rkl kookoshiutaleita
80 g cashewpähkinöitä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
2 rkl osterikastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1 tlk ananasta
3 kevätsipulia

Paloittele tofu ja kuumenna liraus öljyä pannulla. Kippaa tofukuutiot pannulle ja ruskista sekoittaen. Kaada joukkoon soijakastiketta ja paistele, kunnes tofut saavat vähän väriä pintaansa. Siirrä syrjään odottamaan.

Paahda kookoshiutaleet pannussa ilman rasvaa vaaleanruskeiksi, laita sitten nekin syrjään hetkeksi. Paahda myös cashewpähkinät.

Silppua sipuli ja valkosipuli. Puhdista ja pese chili, poista siemenet ja silppua chili. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna loraus öljyä wokkipannussa ja lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja chili. Paista pari minuuttia sekoittaen. Lisää pannulle tofut, kastikkeet ja sokeri, kuumenna sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon ananakset ja cashewpähkinät. Ripottele annosten päälle kookoshiutaleita ja silputtua kevätsipulia. Tarjoa basmatiriisin kanssa.

       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti