22. tammikuuta 2010

Pinaattinen linssi-perunacurry

Lempipuuhaani kotikotona käydessäni on rehellinen rötväily kera hömppälehtien. Jouluna tätä aktiviteettia pääsi taas harrastamaan, kun äitimuori oli varannut minulle ison kasan naistenlehtiä ajanvietteeksi. Ja toki niistä lehdistä piti muutamia reseptejä napata omaan talteen! Seuraava resepti löytyi Kauneus&Terveys -lehdestä. Pinaattia, linssejä ja kookosta - ei kuulostanut yhtään hullummalta. Ruoka itse oli sysirumaa, mutta hyvää :)

      

(n. 4 annosta)

600 g kiinteitä perunoita
2,5 rkl vihreää thai-currytahnaa
2 rkl fariinisokeria
4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä (laitoin reippaasti enemmän)
1 dl vihreitä linssejä
150 g pakastepinaattia
200 g pakasteherneitä
2 rkl soijakastiketta

Kuori ja paloittele perunat. Kuumenna öljy suuressa kasarissa. Paista currytahnaa ja fariinisokeria hetki öljyssä, varo polttamasta mausteita. Lisää perunat ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kookosmaito ja vesi, sekoita. Lisää lopuksi linssit. Kypsennä kannen alla hiljalleen 30 minuuttia, lisäile vettä tarpeen mukaan. Lisää pakastekasvikset sekä soijakastike ja jatka kypsentämistä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti