30. tammikuuta 2010

Tofu limonello

Ah ihanaista limonello-pastaa! Tässä taitaa ruoka, johon ei kykene kyllästymään. Samaista pastaa olen valmistanut jo kanasta ja soijasuikaleista, ja nyt oli sitten tofun vuoro. Ketään, joka tätä pastaa on jossain muodossa tehnyt, ei varmaan yllätä se, että tämä oli erinomaisen herkullista myös tofusta valmistettuna. Aamen, ei mulla tähän muuta.

      

n. 300 g tofua
soijakastiketta
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria tai chiliä
2 dl ruokakermaa
0,5 rkl kurkumaa
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa
parmesaania
tuoretta basilikaa

Paloittele tofu ja pilko sipuli. Ruskista tofukuutiot pannulla öljyssä ja kaada niiden sekaan hieman soijakastiketta. Siirrä tofut hetkeksi pois pannulla ja kuumenna taas loraus öljyä pannussa. Lisää sipuli cayennen kanssa pannulle kuullottumaan. Lisää ruokakerma ja anna porista hetki. Sekoita sitten joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, kurkuma, raastettu inkivääri, sitruunamehu sekä hunaja. Sekoita ja anna kypsyä miedolla lämmöllä. Sekoita lopuksi jogurtti ja tofupalat joukkoon. Mausta maun mukaan suolalla. Tarjoa pastan kanssa ja ripottele annosten päälle parmesania ja tuoretta basilikaa.


      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti