Olen elämäni aikani ehtinyt väsätä monenmoisia tofupalleroita ja -pihvilöitä, ja joutunut valitettavan usein myös kokemaan karvaan pettymyksen. Tofupyöryköihin on ollut jokseenkin haastavaa saada riittävästi makua, vaikka kuinka erilaisilla mausteilla läträisi ja kikkailisi. Tällä kertaa otin järeämmät aseet käyttöön heittämällä taikinamassaan mukaan pinaattia, parmesania, reippaalla kädellä yrttejä sekä piilottamalla jokaisen palleron sisään mozzarellasydämen. Lisäksi marinoin tofua hetken soijakastikkeessa etukäteen. Lopputulokseen sain tällä kertaa olla kohtalaisen tyytyväinen, vaikka edelleenkin ehkä hieman näihin jäi makua kaipaamaan.. Parantamisen varaa siis vielä ensi kertaan jäi, mutta maistuivat nämä siitä huolimatta spagetin ja tomaattikastikkeen seuralaisena oikein hyvin - lihapullia ei tullut ikävä ;)
(4 annosta)
500 g pehmeää tofua
soijakastiketta
150 g pakastepinaattia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl korppujauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl raastettua parmesania
tuoretta basilikaa ja ruohosipulia
Herbes de Provence -maustetta, pippurisekoitusta
n. 70 g mozzarellajuustoa
Paloittele tofu ja marinoi sitä hetken aikaa soijakastikkeessa. Sulata pakastepinaatti. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Yhditä kulhossa murenneltu tofu, pinaatti, sipuli, valkosipuli, jauhot, parmesan sekä mausteet. Pyörittele taikinamassasta pyöryköitä ja kätke jokaisen palleron sisään pala mozzarellaa. Paista pyörykät pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi. Käytä niitä vielä hetki 200-asteisessa uunissa, niin että sisällä oleva mozzarella hieman sulahtaa.
Tarjoa tofupyörykät spagetin ja tomaattikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti