11. marraskuuta 2009

Kreikkalaiset feta-tomaattipihvit

..tai ntomatokeftedes, kuten Kreikassa sanottaisiin. En ole koskaan eläissäni syönyt autenttista kreikkalaista ruokaa, ja ehkäpä siitä johtuen olen oikeastaan vasta viime kuukausina innostunut kokkailemaan kreikkalaisen keittiön ruokia. Olen viime aikoina yllättävän usein löytänyt itseni lainaamasta kirjastosta kreikkalaisia keittokirjoja sekä selailemasta ruokablogien Kreikka-kategorioita. Feta-tomaattipihvien ohje löytyi Closet Cooking -blogista. Reseptiä olen noudattanut suht orjallisesti, vaikken kyllä jaksanut esim. kuoria tomaatteja ja poistaa niitä siemeniä, ja lisäksi käytin kypsentämättömän bulgurin sijasta keitettyä, ja taikinamassaan heitin sekaan vielä vähän punaista pestoa. Lopputulos ei ollut ollenkaan hassumpi; tomaatti toi pihvilöihin mehukkuutta ja feta maistuvuutta, pinnalta nämä olivat mukavan rapeita ja sisältä puolestaan pehmoisia. Tykkäsin!



4 isoa tomaattia
4 aurinkokuivattua tomaattia
n. 120 g fetajuustoa
n. 0,5 dl tuoreita yrttejä (esim. tilliä, minttua, persiljaa)
2 pientä sipulia
1 tl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1 rkl punaista pestoa
2 kananmunaa
n. 0,5 dl keitettyä bulguria
suolaa ja pippuria
2,3 dl vehnäjauhoja

Kuutioi tomaatit. Silppua aurinkokuivatut tomaatit, sipulit ja yrtit. Murenna feta. Yhdistä kulhossa tomaatit, feta, yrtit, sipulit, munat, bulgur, pesto ja mausteet. Lisää vähitellen vehnäjauhot joukkoon, kunnes massa on sopivan kiinteää, että saat muotoiltua siitä pihvejä. Paista pihvit öljyssä pannulla molemmilta puolilta, noin 4 minuuttia per puoli.
Tarjoa esim. tsatsikin ja couscousin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti