Viime aikoina olen koettanut pähkäillä uusia käyttötarkoituksia soijarouheelle. Kaapin perällä köllöttävä soijarouhepussi on nimittäin jäänyt ihan luvattoman vähälle käytölle viime kuukausina, kun en ole löytänyt motivaatiota tehdä aina niitä iänikuisia, samoja ruokia. Nyt päätin antaa Maku -lehden reseptille mahdollisuuden, kyseinen resepti kiersi muistikuvieni mukaan useammassakin ruokablogissa tässä taannoin. Resepti tosin muuntui hieman käsittelyssäni, kun vaihdoin jauhelihan soijarouheeseen, paprikaan ja sipuliin, rakettispagetin fusilliin ja päälle lätkäisin tomaatti-juustokuorrutteen. Plagioin silti inspiraation lähteenä toimineen reseptin nimeä, koska noh, Peppi Pitkätossun voimavuoka nyt vaan kuulostaa niin paljon kivemmalta kuin vaikka soijarouhe-pastapaistos ;) ei mikään kovin kummoinen ruoka sinänsä, "ihan ok" -osastoa ennemminkin. Jos tekisin tätä uudestaan, lisäisin vuokaan vähän tomaattimurskaa sekä lisää kasviksia; esim. porkkanaa, herkkusieniä, kirsikkatomaatteja..
(n. 6 annosta)
loraus öljyä
jauhelihamaustetta, paprikajauhetta
1 sipuli
2,5 dl tummaa soijarouhetta
1 iso punainen paprika
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria, (suolaa)
n. 8 dl vettä
250 g tummaa fusillipastaa
n.150 g Koskenlaskijaa (voimakasta)
2 tomaattia
emmentalraastetta
Kuumenna öljy isossa kattilassa tai pannussa. Heitä joukkoon haluamiasi mausteita (esim. jauhelihamaustetta ja paprikajauhetta). Kuullota silputtua sipulia hetki mausteöljyssä. Lisää sitten joukkoon kuiva soijarouhe ja vettä sen verran, että soijarouhe kostuu. Paistele rouhetta kevyesti, sekoitellen ja lisäillen vettä ja mausteita. Jatka näin, kunnes soijarouhe ei näytä enää ottavan vettä vastaan. Lisää paloiteltu paprika sekaan ja kuullota vielä tovi. Sekoita sitten joukkoon tomaattipyree ja mausta seos kasvisliemikuutiolla, mustapippurilla (ja suolalla). Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pasta ja keitä lähes kypsäksi. Lohko sulatejuusto pienemmiksi paloiksi ja anna liueta. Kaada soijarouhe-pastaseos voideltuun uunivuokaan ja asettele päälle viipaloitua tomaattia ja juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti