Tämän salaatin tein pari viikkoa sitten, kun aurinko porotti kirkkaalta taivaalta ja teki mieli leikkiä kesää. Mielessä pyöri grillikasvikset, joita ei kuitenkaan olosuhteiden pakosta (eli grillin puuttuessa) voinut tehdä. Onneksi kasviksista tulee kuitenkin huippuhyviä myös uunissa paahdettuna! Tämäntyyppistä settiä tulee taatusti kesän aikana väännettyä vielä monet kerrat, toimii mm. broilerin lisukkeena vallan erinomaisesti.
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
3 jumboherkkusientä
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1 sipuli
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa, pippuria, yrttisekoitusta
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
3 jumboherkkusientä
1/2 rs kirsikkatomaatteja
1 sipuli
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa, pippuria, yrttisekoitusta
Paloittele paprikat, kesäkurpitsa, herkkusienet ja sipuli. Kaada ne kokonaisten kirsikkatomaattien kanssa uunivuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljyä, balsamicoa ja mausteita. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia. Levitä revitty tammenlehtisalaatti sekä basilikanlehtiä salaattikulhoon ja kaada uunitetut kasvikset päälle.
Salaatti syötiin kanapihvien sekä itsetehtyjen lohkoperunoiden kanssa. Ehdottoman kesäinen annos :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti