9. joulukuuta 2008

Nuudeliwokki sienillä ja cashewpähkinöillä

Olenkin tainnut jo useampaan otteeseen mainostaa, että erilaiset wokkihässäkät ovat ihan ylivoimaisesti parasta pikaruokaa, mitä tiedän. Jos minun pitäisi valita yksi ruoka, jota söisin koko loppuelämäni, valintani osuisi mitä luultavimmin jonkinlaiseen wokkiateriaan - en vaan jotenkin osaa kyllästyä näihin nuudeli-kasvishärpäkkeisiin nähtävästi ikinä.

Näissä itsekehittämissäni resepteissä on sellainen vika, etten osaa oikein ainesten määriä arvioida, kun en minä niitä ikänään mittaa. Joten älkää ihmeessä noudattako ohjeen mittoja, vaan menkää fiiliksen mukaan :) Ruokaisamman tästä saa korvaamalla vaikkapa sienet esim. soija- tai kanasuikaleilla tai tofulla.




200 g munanuudeleita
n. 200 g kiinankaalia
1 iso porkkana
n. 10 cm pala purjoa
1 vihreä paprika
170 g herkkusieniä
reilu kourallinen cashewpähkinöitä
1 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl chilikastiketta
2 rkl vettä
1 tl maissijauhoja

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kaali, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa purjo renkaiksi. Kuumenna tilkka öljyä wokkipannussa ja lisää pannulle kaali, porkkana ja purjo. Kuullota ja lisää sitten paprika ja herkkusienet. Kääntele ja lisää joukkoon keitetyt nuudelit, cashewpähkinät ja seesaminsiemenet (siemenet olisi muuten voinut paahtaa pannulla ensiksi!). Sekoita soija- ja chilikastike, vesi sekä maissijauhot keskenään ja lisää seos pannulle. Sekoita huolellisesti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. suolaa tai muita mausteita maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti