28. toukokuuta 2012

Nopea katkarapu-pinaatticurry

Olen tehnyt viime aikoina niin paljon ruokaa, että tässähän voisi melkein luulla minun ruokkivan isompaakin pesuetta. Kadoksissa ollut kokkausinto on tehnyt paluun sellaisella rytinällä, että viime viikolla en edes muistanut, mitä puolikas korianteripuska oli jääkaappiini päätynyt ja mitä ihmettä olin siitä kokannut. No ei se mitään, lopuista oli kuitenkin eroon päästävä, joten ruokalistalle päätyi luonnollisestikin jotain aasialaista. Tämän helpon ja nopean katkarapucurryn ohje löytyi Nicola Graimesin Wok - 365 vastustamatonta ohjetta -opuksesta - alelaarilöydöstä, joka vastoin kaikkia odotuksiani osoittautuikin varsin näppäräksi ja toimivaksi keittokirjaksi. Lisukkeena tarjottiin limellä ja korianterilla maustettua jasmiiniriisiä.


(4 annosta)

2 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
2 tl jauhettua kurkumaa
2 tl jauhettua korianteria
2 rkl kookoshiutaleita
400 g katkarapuja
250 g tuoreita pinaatinlehtiä
1,5 dl kookosmaitoa
1,5 dl vettä
suolaa
iso kourallinen tuoretta korianteria

Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja chili. Kuumenna loraus öljyä wokkipannussa ja kuullota siinä sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli ja chili ja jatka kuullottamista vielä minuutti. Lisää kurkuma, korianteri ja kookoshiutaleet ja sekoita hyvin. Lisää katkaravut, pinaatti, kookosmaito ja vesi ja keitä hiljalleen 3 minuuttia, kunnes kastike on kiehunut kokoon ja katkaravut ovat vaaleanpunaisia. Mausta suolalla, ripottele pinnalle tuoretta silputtua korianteria ja tarjoa riisin kanssa.

4 kommenttia:

  1. "Kadoksissa ollut kokkausinto on tehnyt paluun sellaisella rytinällä, että viime viikolla en edes muistanut, mitä puolikas korianteripuska oli jääkaappiini päätynyt ja mitä ihmettä olin siitä kokannut."

    :DD Sait hyvälle tuulelle :)!

    VastaaPoista
  2. Anna: voi, ilo kuulla! :) Vieläkin on hämärän peitossa mitä siitä korianterista on oikein tehty kutakuinkin viikko sitten. Jotain aasialaista varmastikin, mutta ei mitään muistikuvaa mitä. Hämmentävää tämä tämmöinen!

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen (tääkin) ohje! Jos et ole vielä 11 kysymyksen haastetta muualta saanut, tässä olisi kysymykset sulle :) http://terveemmin.blogspot.com/2012/05/haaste-11-kysymysta.html

    VastaaPoista
  4. Kte: kiitos haasteesta! :) Katsotaan, jos innostuisin siihen vastaamaan...

    VastaaPoista