8. helmikuuta 2012

Katkarapu-caesarsalaatti

Syön caesarsalaattia sangen usein työlounaaksi - viime syksynä jopa niin tiuhaan, että kyseinen salaatti alkoi tulla jo korvista ulos. Pieni tauko teki kuitenkin tehtävänsä ja nyt kun osannut säilyttää kohtuuden caesarsalaatinkin kulutuksessa, niin johan maittaa taas! Vaikka caesarsalaatti lienee yksi klassisimmista ja tunnetuimmista salaateista päällä maan, niin minä tein ihka ensimmäisen omatekoisen caesarsalaattini vasta viime viikolla. Pääraaka-aineeksi valitsin tällä kertaa katkaravut.

 















Kastike
1 munankeltuainen
3 anjovisfileetä
1 dl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi
1 tl dijon-sinappia
mustapippuria

1 ruukku romaine-salaattia
1/2 kerä jäävuorisalaattia
1 pss katkarapuja
2 paahtoleipää
parmesania

Valmista kastike. Hienonna anjovikset ja sekoita ne keltuaisen kanssa keskenään kulhossa. Lisää  öljy vähitellen ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunanmehu, vesi ja murskattu valkosipulinkynsi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.


Revi romaine- ja jäävuorisalaatti kulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paista palat pannulla öljyssä rapeiksi. Sulata katkaravut ja leikkaa parmesanista ohuita lastuja. Lisää salaatin päälle katkaravut, krutongit sekä parmesanlastut.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti