13. helmikuuta 2012

Chilinen mustapapu-soijarouhepata

Huomasin, etten ole aikoihin (lähes vuoteen!) päivitellyt tänne mitään soijarouheisia reseptejä. Se ei johdu siitä, ettenkö kokkaisi enää soijarouheesta, vaan pikemmin siitä, että kokkailen siitä aina vaan samoja iänikuisia makaronilaatikoita, bologneseja ja muusilaatikoita. Mitään uutta en soijarouheesta ole tehnyt pitkään aikaan.

Tämänkin ruuan lähtökohtana oli oikeastaan mustapavut, joita olen jostain syystä himoinnut viime aikoina ennen näkemättömällä tavalla. Kunhan vain ymppäsin soijarouheen sitten mukaan. Mitään herkkugurmeeta tämä pöperö ei ollut, mutta mielestäni silti aivan loistavaa arkiruokaa - ravitsevaa, maukasta sekä kohtuullisen tervehenkistä. Eläköön maanantai ja paluu arkeen ja arkisiin asioihin. ;)


 
(4 annosta)

öljyä

jauhelihamaustetta, paprikajauhetta
1,5 dl tummaa soijarouhetta

2 valkosipulinkynttä

1 sipuli
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
1 rkl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl kanelia
1 tl oreganoa
1 tlk (400 ml) kuorittuja tölkkitomaatteja
n. 3 dl kasvislientä
3 pienehköä kuivattua punaista chiliä
1 prk (285 g/170 g) kypsiä mustapapuja
suolaa ja sokeria
tuoretta korianteria

Kuumenna loraus öljyä pannulla ja heitä perään mausteet. Kaada pannulle kuiva soijarouhe sekä sen verran vettä, että soijarouhe kostuu. Kypsytä soijarouhetta hiljalleen pannulla lisäillen mausteita sekä vettä vähän kerrallaan, aina kun soijarouhe on imaissut itseensä edellisen vesilisäyksen. Jatka näin, kunnes soijarouhe on turvonnut.


Siirrä soijarouhe hetkeksi syrjään, pyyhkäise pannu ja kuumenna siinä taas loraus öljyä. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, silputtu sipuli sekä paloitellut paprikat. Freesaa viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon mausteet ja freesaa vielä hetki. Kaada sitten pannulle tölkkitomaatit, soijarouhe sekä pari desiä kasvislientä. Silppua joukkoon myös chiliä makusi mukaan. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia, lisäillen vettä aina tarpeen mukaan, kunnes kastike on sakeaa. Kaada mustapavut myös joukkoon ja anna hautua vielä hetki. Mausta suolalla, sokerilla sekä silputulla tuoreella korianterilla. Tarjoa kastike esim. villiriisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti