30. elokuuta 2011

Porkkana-sinihomejuustovuoka

Nostin männä viikolla isän kasvimaasta kunnon satsin porkkanaa. Hyvää porkkanaa muuten onkin, ja takuuvarmasti lähiä ja luomua :) Porkkanaa onkin narskutettu tässä huushollissa nyt harva se päivä, mutta pikkuhiljaa tässä alkaa olla käsillä pienoinen sijoitusongelma. Viimeviikkoinen Hesarin Ruokatorstai tarjosi onneksi yhden ruokaidean, mihin porkkanaa sai upotettua ihan mukavasti. Tämä porkkana-sinihomejuustovuoka kuulosti jo paperilla aivan täysin mun jutulta, ja sitä se totta vie olikin. Karppaajillehan tämä on mitä mainioin lisukeruoka, mutta tätä herkkua suosittelen käsi sydämellä kyllä kaikille muillekin.

















500 g porkkanaa
100 g sinihomejuustoa
2 dl kasvislientä
1 dl kermaa
1 rkl kuivattua rakuunaa

Huuhtele, kuori ja paloittele porkkanat viipaleiksi. Pane porkkanat ja kasvisliemi laakeahkoon uunivuokaan ja kypsytä uunissa 200 asteessa puolisen tuntia. Ota vuoka uunista, lisää kerma, murusteltu homejuusto ja rakuuna. Paista vielä puoli tuntia 200 asteessa. 


Vuoka syötiin ananaksella ja mozzarellalla kuorrutettujen broilerin fileeleikkeiden kanssa (kuulostaa ja näyttää ihan joltain huoltoaseman ruualta, mutta onneksi tuo porkkana-sinihomejuustohässäkkä hieman lievensi huoltsikkaruokaefektiä...).

3 kommenttia:

  1. Juuri näin eilen HS:n verkkosivujen ruokaosastolla samanlaisen ohjeen ja tulostin sen.
    Pitänee kokeilla, makea porkkana ja suolainen aurajuusto lienee varsin oiva yhdistelmä. :)
    Tipi

    VastaaPoista
  2. Tipi: jepulis, lähde meillä on ollut sama - minä vain nappasin ohjeen Hesarin paperiversiosta ja sinä sähköisestä :) porkkana ja sinihomejuusto ovat totta tosiaan hyvinkin toimiva kombo!

    VastaaPoista
  3. tein tätä tänään ja herkkua oli :P eli tuskin jäänee ainoaksi kerraksi

    VastaaPoista