10. elokuuta 2011

Kikherne-halloumi-bulgursalaatti

En tiedä teistä, mutta allekirjoittaneelle kesälomat alkavat olla enää kaukainen muisto vain, ja siksipä kevyehköt lounaseväät ovat jälleen nousseet ajankohtaiseksi aiheeksi. Koska luovuus ei ole viime aikoina kukkinut sen pahemmin kokkailun kuin minkään muunkaan asian saralla, olen ottanut tavakseni kierrättää ja tarpeen mukaan soveltaa vanhoja hyväksi havaittuja reseptejä. Perusvarma kikherne-couscoussalaatti muuntautuikin tässä hiljattain uuteen uskoon, kun vaihdoin mm. fetan halloumiin ja rucolan pinaattiin. Vannon, että tuona päivänä minulla oli kivemmat työeväät kuin vieressä Saarioisten einesmoskaa pupeltavalla kollegalla! :)

Ja edelleen pahoittelen tätä toivottoman verkkaista päivitystahtia. Palaan kuitenkin asiaan jo viimeistään viikonloppuna, joten jospa tämä tästä taas alkaisi luistaa...


2 dl bulguria
2 dl kasvislientä
100 g halloumia
1 rs kirsikkatomaatteja
1/2 rs tuoretta babypinaattia
n. 10 cm:n pätkä kurkkua
3 kesäpunasipulia varsineen
kourallinen vihreitä oliiveja
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 tlk kikherneitä
sitruunamehua
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
rouhittua mustapippuria


Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paloittele halloumi ja paista se pannulla kauniin ruskeaksi. Puolita kirsikkatomaatit, huuhtele ja revi pinaatti ja paloittele kurkku. Silppua myös sipulit ja saksi aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa. Mausta sitruunamehulla, aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä ja mustapippurilla. Sekoita huolellisesti.

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta ! Kiitos taas herkullisesta ohjeesta :-)

    VastaaPoista
  2. Oo nam. Vaikuttaapas herkulta. Kuvakin jo aivan ihana, meinaan nyt vähän tai oikeastaan paljon kuolata! Beibipinaatti kuulostaa aika kalliilta raaka-aineelta, kun ei sellaista satu äitin kasvimaalla kasvamaan (pitänee vinkata) - onko? Voisikohan sen korvata nokkosella. :)

    VastaaPoista
  3. miten onnistuit saamaan noista halloumeista noin onnistuneita? olen jo kolmesti yrittänyt paistaa halloumia, mutta lopputulos on ollut aina kolme kertaa kumisempi kuin leipäjuusto. vai pitääkö sen muka ollakkin sellaista...

    VastaaPoista
  4. Petriina: ollos hyvä, tämäntyyppiset salaatit ovat kyllä kovasti ainakin minun mieleeni :)

    Kaisa: babypinaatti maksaa sellaiset reilut kaksi euroa rasia, eli onhan se hieman hintavampaa kuin esimerkiksi joku ihan perus salaatinlehvä. Voi kun olisikin oma (tai edes äitin :D) kasvimaa, josta sitä saisi aina tarpeen tullen nyhjäistyä! Mutta nokkonenkaan ei toisaalta kuulosta ollenkaan hullummalta vaihtoehdolta sekään :)

    Hovkonditorn: no on kyllä!

    Anonyymi: mulla ei ikävä kyllä ole antaa mitään kovin kummoisia niksejä halloumin paistamiseen - siivutan sen vain ohueksi ja paistan pannulla molemmin puolin ruskeaksi, yleensä ilman rasvaa. Halloumi on kyllä vähän sellainen raaka-aine, että siitä joko tykkää tai sitten ei todellakaan tykkää. Meikäläinen on kyllä ihan superfani :)

    VastaaPoista
  5. Hei, tosi kiva ohje, kokeilin. :) Piti kuitenkin vielä kysyä, että keititkö pinaatin, kun http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa_elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden_luontaiset_myrkyt/usein_kysyttya_/ sanotaan, että olisi hyvä keittää vedessä...

    VastaaPoista
  6. Hei Kirsi ja pahoittelut viivästyneest vastauksesta! Paksulehtiset pinaattilajikkeet on tosiaan syytä ryöpätä ensin, mutta sen sijaan babypinaattia (jota itse suosin) voi syödä ihan sellaisenaan. Itse käytän nimenomaan babypinaattia esim. salaateissa tavallisen vihersalaatin tapaan - babypinaatti huuhdellaan, mutta noin muuten sitä ei tarvitse esikäsitellä, vaan sen voi lisätä salaattiin raakana.

    VastaaPoista