8. toukokuuta 2011

Tonnikala-pastavuoka

Pahus sentään, kun meinaakin jumituttaa, kehtuuttaa ja tökkiä tämä blogipostausten aikaansaaminen. Koneella olisi liuta ruokakuvia ja reseptejä viime viikoilta, mutta yhtäkään niistä ei tekisi mieli laittaa blogiin asti. Yksi niistä on tämä perushyvä arkipöperö, jota ei millään huvittaisi blogata; kuva on ruma, ruoka arkinen, eikä tästä ole muutenkaan mitään tähdellistä sanottavaa. Blääh, sanon ma, vaikka ruoka itse oikein hyvää olikin. Mutta koska näitä arjen näpsäköitä ja riittoisia perusruokiakin tarvitaan, laitetaan nyt tämäkin tänne. Kasvisversion saa näppärästi vaihtamalla tonnikalan esimerkiksi kylmäsavutofuun.

(6 annosta)

6 dl fusillipastaa
1 sipuli
1 punainen paprika
kourallinen mustia oliiveja
2 prk tonnikalaa öljyssä
1,5 dl punaista pestoa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
150 g mozzarellaraastetta
6 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa, pippuria

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Silppua sipuli, paloittele paprika ja halkaise oliivit. Valuta tonnikalat. Pehmennä sipulia ja paprikaa nopeasti pannulla öljyssä. Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon. Voitele uunivuoka ja kaada vuokaan pestopasta, sipulit, paprikat, oliivit, tonnikala, silputtu basilika sekä noin 100 grammaa juustoraastetta. Sekoita huolellisesti. Vatkaa muna ja maito sekaisin ja mausta munamaito suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito uunivuokaan. Kypsennä paistosta 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Ripottele sitten loputkin mozzarellaraasteet vuoan pinnalle ja laita uuniin vielä hetkeksi, kunnes juusto sulaa.

7 kommenttia:

  1. Hihi, tiedän tunteen: jos joskus vaikka onnistuukin kehittämään jotain hyvää bloggaamisen arvoista, niin sitten siinä mättää vähintään ulkonäkö tai kuvanlaatu... Mikä tosin tarkoittaa sitä, että ko. safkaa on pakko tehdä toistekin asiallisen kuvamateriaalisen saamiseksi!

    Tuo on kylläkin oikein hyvän näköistä. Ja mulla on samanlainen vuoka, niin kuin vissiin 50 %:lla muistakin suomalaisista :)

    VastaaPoista
  2. Tuttu juttu! Mutta tämä oli hyödyllinen postaus ainakin minulle. Mietin nimittäin juuri, etten kiireiltäni ehtisi tänään käydä kaupassa (blogeja tietty ehdin lukemaan), mutta illalla täytyy kuitenkin jotain syödä. Tähän vuokaan löytyisi kaapista suunnilleen oikeat ainekset...

    VastaaPoista
  3. Äläs nyt, tämä resepti tuli kuin tilauksesta! Aamupalaa syödessäni lueskelin blogeja ja pähkäilin, et mitä illalla tehdä ruuaksi. Kun tämä sattui silmääni, ei tarvinnut enää paljon miettiä, aineksetkin kun melkein löytyy kaapista. :)

    VastaaPoista
  4. Tiia: no sanoppa muuta! Mulla on tällä hetkellä koneella ainoastaan sellaisia reseptejä, joissa mättää justiinsakin joko ulkonäkö tai kuvanlaatu - tai sitten ihan vaan pelkkä tylsyys. Ihan mälsää, ei sellaisia halua julkaista :D Ja jep, Uunikokki taitaa löytyy jotakuinkin joka toisesta suomalaiskodista!

    La fille du vent ja sansu: kiva kuulla, jos näistä arkiruuista ja kehnohkoista kuvistakin pystyy inspiroitumaan :) Toivottavasti pöperö on maittanut, jos olette päätyneet kokeilemaan!

    VastaaPoista
  5. Ihana ja ruokahalua herättävä kuva on ja minä ainakin kaipaan just näitä perusarkiruokia reseptivalikoimaani. Eli jatka samaan malliin! =)

    VastaaPoista
  6. Tein tätä eilen ja oli muuten hyvää.
    Vaihtelua tylsään pastakastikkeeseen. :)
    ST

    VastaaPoista
  7. Eicca, kiva kuulla :)

    Anonyymi, samaten tosi kiva kuulla, että on maittanut sielläkin päässä! :)

    VastaaPoista