5. huhtikuuta 2010

Ranskalainen pannukakku

En harrastanut koko pääsiäisen aikana minkään sortin makeiden herkkujen tekemistä (tai muutenkaan liiemmin kunnioittanut perinteisiä pääsiäisruokia), mutta näin viimeisen lomapäivän kunniaksi päätin leipaista pienen marjaisan herkun. Lomapyhien aikaan oli vihdoinkin aikaa käydä läpi järkyttävän kokoiseksi kasvanutta reseptileikepinoani, jonka sain nyt saksittua ja liimattua kansien väliin. Seuraavan MeNaiset-lehdestä kotoisin olevan ohjeen otin pinosta syrjään saman tien. Tämä oli äärettömän helppo ja simppeli herkku pieneen makeannälkään, ja resepti saattaa hyvinkin jäädä luottoreseptieni joukkoon. Varsinkin, kun aineksetkin sattuvat olemaan sellaiset, että harvemmin niiden takia tarvitsee edes kauppaan lähteä. Harmittaa vain, että puolitin alla olevan reseptin ainekset ja tein tätä näin ollen vain pikkuruisen uunivuoallisen verran. Vuoka kun sattumoisin ammottaa tyhjyyttään jo nyt...

       

(8 annosta)

25 g voita (vuoan voiteluun ja pinnalle)
250 g vadelmia
1 dl mustikoita tai viinimarjoja
taikina:
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 dl kylmää maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele yksi iso tai kaksi pientä uunivuokaa. Käytä voiteluun reilusti voita. Levitä marjat vuokiin.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se maidon ja jauhojen kanssa munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan marjojen päälle ja siirrä vuoat uuniin. Kun pannukakku on saanut paistua 10 minuuttia, pienennä lämpö 180 asteeseen. Paista vielä 20-25 minuuttia. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä paistoksen pinnalle voinokareita. Tarjoa pannari lämpimänä suoraan vuoasta.

Marjojen tilalla voi käyttää myös hedelmiä, esim. omenoita, luumuja tai nektariineja.

2 kommenttia: