18. huhtikuuta 2010

Valkosipulinen katkarapupasta

Viime aikoina on tullut lykättyä yhä enemmän ruoanlaittovastuuta kanssaeläjän harteille. Ja mikäs siinä, kun mm. seuraavankaltaisista ruoista on päässyt nauttimaan! Inspiraation tähän ruokaan herra oli löytänyt jostain netin syövereistä - harmi kyllä emme onnistuneet löytämään inspiraationlähdettä enää uudelleen, joten ruoka sovellettiin oman pään mukaan. Seuraavilla ainesmäärillä saadaan melkoisen voimakkaan makuista ruokaa - heikoimpia saattaa hirvittää, joten suosittelen harkitsemaan valkosipulin määrää ja käyttämään chiliä kohtuudella. Pastana oli muuten uutta lemppariamme, ohuenohutta capellinia.

     

(2 annosta)

3-5 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
chilihiutaleita
1 pss katkarapuja
4 aurinkokuivattua tomaattia
2 prk tomaattipyrettä
1/2 sitruunan mehu + hieman kuoriraastetta
pari kourallista rucolaa
+ capellini-pastaa

Viipaloi valkosipulinkynnet ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuumenna loraus öljyä pannulla ja freesaa siinä valkosipulit. Lisää joukkoon maun mukaan chilihiutaleita ja paistele käännellen hetki. Lisää pannulle katkaravut, aurikokuivatut tomaatit sekä tomaattipyre. Anna kiehahtaa, mutta älä keitä, jotteivät katkaravut sitkisty. Lisää joukkoon silputtua rucolaa. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella. Sekoita keitetty capellini joukkoon ja laita annosten päälle vielä rucolaa.


     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti