4. helmikuuta 2010

Sitruunainen kikhernekeitto

On varmaan joskus tullut täällä bloginkin puolella todettua, että yksinkertaiset asiat ovat yleensä niitä kaikkein parhaimpia. Tämä soppa oli jälleen erinomainen osoitus siitä! Resepti löytyi taas Rena Salamanin Kreikkalainen keittiö -opuksesta. Pari hiuksenhienoa muutosta tein - pelkän veden sijaan käytin kanalientä, vähensin oliiviöljyn kammottavalta tuntuvaa määrää, ja lisäsin annoksiin raastettua parmesania - mutta muutoin olin uskollinen alkuperäisohjeelle. Täydellistä pakkaspäivän pöperöä!



(4 annosta)

1,5 dl oliiviöljyä (laitoin vähemmän)
1 iso silputtu sipuli
350 g kuivattuja kikherneitä
vettä tai kana/kasvislientä
1 rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan mehu
tuoretta persiljaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
parmesanjuustoa

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli. Valuta yön yli lionneet kikherneet, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudelleen. Lisää kikherneet kattilaan. Kääntele niitä lastalla, jotta ne peittyvät kunnolla öljyyn. Lisää niin paljon nestettä, että herneet peittyvät ainakin 4 cm:n verran. Keittele hiljalleen noin tunnin verran tai pidempäänkin, kunnes kikherneet ovat pehmeitä.

Kaada jauhot kuppiin ja sekoita sitruunan mehu niihin haarukalla. Kun kikherneet ovat aivan kypsiä, lisää tämä seos kattilaan. Sekoita hyvin ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Laita kansi kiinni ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kattilasta haluamasi määrä kikherneitä (minä otin puolet) ja aja ne sileäksi esim. sauvasekoittimella. Kaada ne sitten takaisin kattilaan ja sekoita hyvin, jotta keitto paksunee hieman. Lisää persilja ja mausta keittoa. Jos maku on vähän vaisu, lisää sitruunamehua. Raasta halutessasi annosten päälle parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti