8. helmikuuta 2010

Astetta eksoottisempi lohikeitto

Ja taas soppaa - se on tämä talvi joka tekee tämän loputtoman keittofiksaation! Kookospohjaiset sopat ovat varma valinta silloin, kun haluaa maistuvaa ja vähän eksoottisempaa ruokaa helposti ja näppärästi. Jääkaapin kätköissä köllöttävät erilaiset tahnat pitävän huolen siitä, että tämäntyyppisten keittojen tekeminen käy muitta mutkitta - sen kun käy kaupasta hakemassa vielä kookosmaidon, limen sekä sopan pääraaka-ainekset. Tällä kertaa lohi valikoitui pääraaka-aineeksi. Harmi kyllä päädyin säästeliäisyyssyistä ostamaan pakastettua lohta annospaloina, ja sain katua valintaa jälkikäteen. Fisu oli nimittäin ikävän kuivaa, ja tuoretta lohtahan siinä ikävä tuli. Tuoretta tavaraa kannattaa siis aina käyttää mahdollisuuksien mukaan!

     
 
(4 annosta)
 
1 rkl punaista currytahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 dl kalalientä
4 dl kookosmaitoa
4 perunaa
1 punainen paprika
kourallinen vihreitä papuja
pieni pala punaista chiliä
1-2 rkl soijakastiketta
1 limen mehu
400 g (pakaste)lohta
kurkumaa, suolaa, pippuria
tuoretta basilikaa

Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja pyörittele siinä curry-, sitruunaruoho- sekä inkivääritahnaa. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja silputtu sipuli ja freesaa hetki. Kaada sitten kattilaan kalaliemi ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon paloitellut perunat ja paprika sekä pavut. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää keittoon hienonnettua chiliä, soijakastiketta, limen mehua sekä lohikuutiot. Keitä vielä hetki ja tarkista maku. Mausta kurkumalla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla. Silppua joukkoon vielä vähän tuoretta basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti