20. heinäkuuta 2009

Feta-pinaatti-bulgurpaprikat

Väittäisin vieläkin muistavani ensikohtaamiseni täytettyjen paprikoiden kanssa. Se tapahtui 90-luvun loppupuolella yläasteen kotitaloustunnilla, ja jostain syystä tykästyin noihin juustokuorrutteisiin ja jonkinlaisella riisimössöllä täytettyihin vihanneksiin niin paljon, että niistä tuli ensimmäinen "ruoka" jota kokkailin into piukassa myös kotioloissa. Ja ollaan me edelleen hyvää pataa uunitettujen paprikoiden kanssa, tuleehan noita väsäiltyä iltapalaksi aina tämän tästä. Nyt kesällä on tullut vietyä tämä paprikavillitys ihan uusiin ulottuvuuksiin, kun olen testaillut jos jonkinmoista täytettä. Tänään pakersin näitä ihan pääruuaksi välimerellisillä täytteillä - maittoivat kyllä, mutteivät pitäneet nälkää kovinkaan kauaa. Toimivat siis ehdottomasti parhaiten nimenomaan iltapurtavana!


(kahdelle, määrät vähän sinnepäin)

2 suippopaprikaa
1 dl bulguria
n. 100 g pakastepinaattia
pieni pala sipulia
100 g fetajuustoa
pieni kourallinen mustia oliiveja
4 aurinkokuivattua tomaattia
rouhittua mustapippuria

Halkaise paprikat pitkittäin ja poista niistä siemenet. Keitä bulgur kasvisliemessä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata kypsän bulgurin sekaan pinaatti. Lisää joukkoon silputtu sipuli, fetajuustokuutiot, halkaistut oliivit sekä silputut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta seos mustapippurilla ja tarkista suola. Paista 225-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.


p.s. bonuksena eräs toinen lempparitäytteeni: (chili)tonnikalaa, bulguria, kesäsipulia, porkkanaraastetta, tacotuorejuustoa, hieman tomaattisosetta ja päälle emmentalia.

1 kommentti:

  1. Kiitos jälleen oivasta ohjeesta! Tehty on lyhyen ajan sisällä useamman kerran. Vaivaton ruoka!

    Koska arvioit, että paprikat eivät ole kovin täyttäviä, aloin tuunata niitä pikkusen lounasta varten täyttävämmäksi. Lisäsin täytteeseen pienen kourallisen cashewpähkinöitä paahdettuna ja rouhittuna sekä yhdellä kertaa peräti kaksi kananmunaa keitettyna ja survottuna. Näillä lisäyksillä ei olivit enää tuntuneet tarpeellisilta. Mutta protskulisäys teki täyttävyyttä.

    Tanja

    VastaaPoista