8. huhtikuuta 2009

Katkarapu-nuudelikeitto

Viime aikoina onkin tullut ryystettyä erinäisiä keittoja oikein olan takaa. Tällä kertaa keittolounaan syynä oli se, että juhlan, ruuan ja juoman täyteisen viikonlopun jälkeen ei olisi tehnyt mieli oikeastaan minkäänlaista ruokaa. Mutta koska ihmisen on jotain kuitenkin syötävä, keitto on niin sanotusti pienin paha, sopivan kevyt ja helppo syötävä ja sitä rataa. Maanantaipäivän väsähtäneeseen tunnelmaan löytyi sopivan simppeli sopparesepti Tuulentuvasta. Tämä keitto oli maukasta, sopivan täyttävää ja valmistui lisäksi käden käänteessä - pikaruokaa siis kauneimmillaan! Reseptiin tekemäni muutokset koskivat lähinnä liemen ja kasvisten määrää, alla siis minun versioni.


n. 9 dl kanalientä
1 valkosipulinkynsi
pieni pätkä purjoa
1 porkkana
palat punaista, keltaista ja vihreää paprikaa, yhteensä n. 100g
kourallinen wokkivihanneksia
1 ps nuudeleita
2 rkl soijakastiketta
2 tl sambal oelekia (tai oman maun mukaan)
180 g katkarapuja
tuoretta persiljaa tai korianteria
1/2 limen mehu

Silppua valkosipulinkynsi, sipuli ja purjo. Paloittele porkkana ja paprikat. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää kaikki kasvikset sekä paloitellut nuudelit ja mausteet. Keitä viitisen minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää katkaravut ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää keittoon hienonnettu tuoreyrtti sekä limen mehu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti