10. toukokuuta 2012

Kikherne-ricottapasta

Pikainen morjens taas kiireen keskeltä! Olen viime viikkoina suosinut yksinomaan nopsakoita ja näpsäköitä pöperöitä, eli toisin sanoen pasta- ja nuudelihässäkkälinjalla on hyvin pitkälti menty. Siis silloin, kun ruokaa on ylipäätään on jaksanut laittaa... Mielessäni siintää jo kiireetön ja pitkän kaavan kaavan kokkailu kunhan tästä työsumasta on ulos rämmitty, mutta sitä ennen näillä mennään. Tämän pikapastan resepti löytyi täältä, joskaan visioni ei ihan täysin toteutunut tämän ruuan suhteen; Arvon Kaupassakävijä kun kiikutti murusteltavan ricotan sijaan kotiin pehmeää ricotta-tuorejuustoa... Tästä ei siis ihan sellaista tullut kuin oli tarkoitus, mutta ihan syömäkelpoista kuitenkin. Ricotan tilalla myös feta toiminee ihan yhtä hyvin!




 














n. 400 g linguini-pastaa tai vastaavaa
1 tlk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta persiljaa
1/2 sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
mustapippuria
noin 2 dl murusteltua ricottaa
raastettua parmesania tai pecorinoa

Laita pasta keittymään. Kuumenna sillä välin isolla pannulla loraus öljyä ja heitä sekaan murskatut valkosipulinkynnet. Paista nopeasti noin minuutin ajan. Lisää pannulle kikherneet, persija, sitruunan mehu ja kuoriraste sekä ricotta. Paista muutaman minuutin ajan. Valuta kypsä pasta ja lisää se pannulle. Sekoita ainekset huolellisesti keskenään ja lorauta joukkoon hieman oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla. Viimeistele annokset raastetulla parmesanilla tai pecorinolla.

2 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla, ricotta jollain korvaten :)

    Ps. meillä on samanlaiset ruokailualuset ;)!

    VastaaPoista
  2. Liisa: hih! Noita ruokailualustoja näkyy joo kyllä vähän joka puolella internettiä ja tosielämään. :) Ilman ricottaa tai muuta juustoa tämä pasta saattaa kyllä olla vähän tylsähkö, mutta toivottavasti keksit jotain kivaa korvikkeeksi! Tuore pinaatti ja pinjansiemenet voisivat ainakin sopia tuonne joukkoon myös.

    VastaaPoista