14. elokuuta 2011

Paneroitua tofua, punajuuriohrattoa ja fetakastiketta

Minä ja keittiö olemme taas löytäneet toisemme! Jippajee! Yhteinen sävel on ollut hukassa kutakuinkin koko kesän, mutta nyt kun on jälleen aikaa ja motivaatiota paneutua ruoanlaittoon, niin johan alkoi syntyä taas kelvollista pöperöäkin. Tämä seuraava setti on täysin tuulesta tempaistu, kun S-Marketin sunnuntaivalikoima ja minun ateriavisioni eivät tänään kohdanneet alkuunkaan. Jouduin siinä sitten hieman improvisoimaan - ja hyvä niin, sillä lopputulemana oli kerrassaan mainio ateriakokonaisuus. Tofuksi suosittelen joko kylmäsavutofua tai itse marinoitua tofua, maustamaton tofu saattaa nimittäin maistua tässä jokseenkin ankealta. Joka tapauksessa, peukku tälle!


(4 annosta)

Parmesanpaneroitu tofu

300 g kylmäsavutofua (tai muuta marinoitua tofua)
1 kananmuna
n. 0,75 dl korppujauhoja
n. 0,75 dl raastettua parmesania
suolaa
mustapippuria

Leikkaa tofu noin 1 cm:n viipaleiksi. Riko lautaselle kananmuna ja riko sen rakenne haarukalla. Sekoita korppujauhot, parmesanraaste, suola ja pippuri keskenään ja levitä seos toiselle lautaselle. Kieritä tofupalat ensin kananmunassa ja sitten korppujauho-parmesanseoksessa. Paista viipaleet pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi, muutama minuutti per puoli.


Punajuuriohratto

8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl ohrahelmiä
1 sipuli
3 punajuurta
nokare voita
raastettua parmesania
mustapippuria

Keitä ohra pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Silppua sipuli ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi sillä välin kun ohra kypsyy. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kuullota sipulit siinä. Lisää pannulle myös punajuuriraaste ja pehmennä sitä miedolla lämmöllä. Kun ohra alkaa olla kypsää, sekoita sipuli-punajuuriseos ohran sekaan. Lisää joukkoon myös nokare voita ja reilusti parmesanraastetta. Mausta mustapippurilla.

Kylmä feta-rakuunakastike

2 dl kermaviiliä
100 g fetajuustoa
kuivattua rakuunaa
pippuria (suolaa)

Murenna fetajuusto kermaviilin sekaan ja sekoita huolellisesti. Mausta rakuunalla ja mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla, ja anna maustua jääkaapissa hetki.

7 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeista - taidan kokeilla noita kaikkia...

    VastaaPoista
  2. Nyt alkoi niin tehdä mieleni punajuurta. Kiitos kivasta ja kiinnostavasta ateriakokonaisuusideasta :) Feta ja punajuuri sopivat varmasti mainiosti yhteen!

    VastaaPoista
  3. Oi ihanan näköistä ja kuuloista! Kyllä se keittiöinspis ja flow siitä vielä käynnistyy :)

    VastaaPoista
  4. En olekaan koskaan paneroinut tofua. Pitänee yrittää. :)
    Tipi

    VastaaPoista
  5. Herrrkullisen näköisiä, lähtee het kokeiluun tämä viikonloppuna! Luuletko et voisi panerointiin käyttää ruiskorppujauhoja?

    VastaaPoista
  6. Voi kateus, oikeaa ruokaa :) joo ehkäpä nää viilenevät illat saisivat mutkin raahautumaan taas keittiön ääreen. Aivan ihanalta kuulostaa, ohratto on parhautta.

    VastaaPoista
  7. Hippokampustaja: ihan eritoten suosittelen kokeilemaan kaikkia kolmea yhdessä! :) Vaikka eiköhän nuo erikseenkin toimine eri konteksteissa.

    Kaisa: punajuuri yhdistettynä mihin tahansa suolaiseen juustoon (feta, vuohenjuusto, aura, halloumi..) toimii aina :) ja ollos hyvä, kiva jos kokonaisuus miellyttää muitakin!

    Mari: viikonloppuna oli hyvä flow - sitten tuli taas arki ja pilasi kaiken :D mutta mutta, kyllä se tästä!

    Anonyymi: suosittelen, parmesanpanerointi toimii melko poikkeuksetta melkein mihin vaan!

    FaerieS: toivottavasti maittaa! Toki voit käyttää panerointiin ruiskorppujauhoja :)

    Jytis: voi kyllä, oikeaa ruokaa - pitkästä aikaa! :D En liiemmin viihtynyt kesän aikana köökin puolella, mutta kyllä se nyt on taas alkanut vetää puoleensa. Eiköhän tuo lähenevä syksy aja kohta kenet tahansa takaisin lieden äärelle...

    VastaaPoista