20. joulukuuta 2010

Savulohipasteijat

No niin, suvaitsihan se joululoma sieltä vihdoin saapua! Viime päivinä on kyökin puolella valmistunut vain kaikkia mahdollisimman epäjoulumaisia tekeleitä, mutta tänään oli sitten vihdoinkin aikaa istahtaa alas ajan kanssa, hengähtää ja virittäytyä joulutunnelmiin. Pipareita ja muita jouluherkkusia onkin tehtailtu tänään antaumuksella. Näitä suolaisia pikkupurtavia tein sen sijaan joskus itsenäisyyspäivän tienoilla, mutta koska ne sopivat ihan kivasti jouluisten pikkusuolaisten kastiin, postattakoon ne nyt. Tavanomaista, mutta aina yhtä toimivaa!

Jääkaapissa vietetyn yön jälkeen pasteijat olivat sanalla sanoen rumia.

1 pkt lehti- tai voitaikinalevyjä
1 dl riisiä
200 g savulohta
1 keitetty kananmuna
1/2 sipuli
tilliä, mustapippuria
+ kananmunaa voiteluun

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä riisi kasvisliemellä maustetussa vedessä. Hienonna lohi, keitetty muna ja sipuli. Yhdistä keskenään riisi, lohi, muna ja sipuli. Mausta tillillä ja mustapippurilla ja sekoita hyvin. Leikkaa taikinalevyt kahtia. Laita jokaisen levyn keskelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kolmioksi ja sulje kolmiot haarukalla. Voitele pasteijat kananmunalla ja kypsennä niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti