2. syyskuuta 2008

Tandoorikanaa ja uunikasviksia

Vakkariruokakaupastani sai viikonloppuna kasviksia niin huokeaan hintaan, että suorastaan liikutuin siitä kasvisten määrästä, jonka kotiin kannoin. Eilinen ruoka rakentuikin kasvisten ympärille ja kaveriksi pääsi tandoorikana, jota olen tässä jo hyvän tovin himotellut. Joskus pitäisi lätkäistä nuo tandoorimarinadit vaalean kalan päälle - Intiassa ollessani tuli useasti syötyä myös tandoorikalaa, ja hyvin toimi. Aiemmin olen käyttänyt Santa Marian Tandoori Chicken -sekoitusta, mutta nyt sitten ostin ihan kokonaisen purkillisen tandoorimaustetta. Jostain reseptistä katsoin, että kahteen desiin jogurttia tulisi laittaa ruokalusikallinen tuota maustetta, mutta mielestäni olisi saanut olla tuplasti enemmän. Makuasia varmaankin, mutta omaan makuuni olisi saanut olla huomattavasti ärhäkämpää.



Tandoorikana
4 broilerinfileetä
2 dl turkkilaista jogurttia
n. 1-2 rkl tandoorimaustetta

Sekoita jogurtti ja tandoorimauste keskenään. Laita broilerit marinoitumaan seokseen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli. Laita broilerit uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.

Uunikasvikset
3 porkkanaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni punainen paprika
1 pieni oranssi paprika
1 pieni vihreä paprika
170 g herkkusieniä
1 rs miniluumutomaatteja
1 sipuli
oliiviöljyä
balsamicoa
yrttimaustetta, suolaa, pippurisekoitusta

Pilko kaikki kasvikset ja pistä ne uunivuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljyä, balsamicoa ja mausteita. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Lisäksi kurkkuraitaa (turkkilaista jogurttia, tuorekurkkua silputtuna, valkosipulia, inkivääriä, valkopippuria ja suolaa) sekä kurkumariisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti