30. syyskuuta 2008

Linssi-porkkanakastike ja nuudelit

...eli köyhän naisen linssi-nuudelimoska. Näin loppukuusta on taas aika penkoa kuiva- ja jääkaapin sisältöä ja kehitellä ateriaa tarjolla olevista aineksista. Tähän Pirkan reseptiin kaikki ainekset löytyvätkin melkein aina oletusarvoisesti kotoa. Currytahnan tulisuus ja appelsiinimehun pirtsakkuus toivat vähän särmää muuten melko perussapuskaan. Passasi aurinkoisen syyspäivän ateriaksi oikein mukavasti :)


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 tl punaista currytahnaa
2 dl punaisia linssejä
3 dl appelsiinitäysmehua
4 dl vettä (minä laitoin vain n. 2 dl ja jouduin silti suurustamaan lopuksi)
suolaa, mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat karkealla terällä. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit. Sekoita joukkoon currytahna. Lisää porkkanaraaste. Huuhdo ja valuta linssit siivilässä. Lisää linssit, appelsiinitäysmehu ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla 15 minuuttia, jotta linssit pehmenevät. Keitä kastikkeen lisäksi nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti