6. syyskuuta 2008

Pinaattinen broileri-paprikapiirakka

Ostinpa tänään pussillisen soijajauhoja, ja pääsin samantien piirakkapohjan muodossa testaamaan, kuinka hyvin ne oikein korvaavat vehnäjauhot. Pohjasta tuli ihan ok, mutta hieman "höttöinen" rakenteeltaan, ja lisäksi piirakan reunat mustuivat ihan totaalisesti (onko se ihan normaalia käytöstä soijajauhoilta?). Millään tavalla palaneelta tai muuten pahalta pohja ei kuitenkaan maistunut, joten lähinnä nuo pikimustat reunukset olivat vain kosmeettinen haitta :) täytteisiin otin mallia Pirkan broileri-rakuunapiirakasta - minun tekeleeseen ei kuitenkaan rakuunaa tullut, vaan kotona rehottava basilikapuska pääsi korvikkeeksi. Piirakka maistui parhaalta lämpimänä, mutta teki kauppansa hyvin vielä iltasella lauantaisaunan jälkeenkin.

Laitan tähän nyt tämän soijajauhoista tekemäni piirakkapohjan ohjeen, vaikka kyllä se vehnäjauhoista tehty vaan taitaa parempaa olla - tai sitten allekirjoittanut vaan yksinkertaisesti tarvitsee lisää harjoittelua.



Pohja:
100 g voita
1/2 dl rahkaa
2 dl soijajauhoja

Nypi taikina tasaiseksi ja painele piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 10 min.

Täyte:300 g broilerin fileesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g pakastepinaattia
1/2 pss (225 g) Pirkka grillattuja paprikoita
tuoretta basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä

Munamaito
3 dl maitoa
3 kananmunaa
suolaa, mustapippuria

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota niitä pannulla. Lisää lopuksi joukkoon pinaatti ja hauduta hetki. Siirrä seos pois pannulta ja paista broilerisuikaleet kypsiksi. Levitä pinaatti-sipuliseos esipaistetun piirakan pohjalle ja päälle broilerisuikaleet. Ripottele broilerille hienonnettu basilika. Levitä piirakan päälle grillatut paprikanpuolikkaat. Sekoita munat ja maito ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamaito piirakalle. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista piirakka 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä.


Siinäpä ne pikimustat reunukset vielä koko karmeassa komeudessaan..

Tämän myötä toivotan mukavaa lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti