Otin vaikutteita molemmista ohjeista, tässä siis minun versioni:
2 dl risottoriisiä
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1 prk (380/230 g) kikherneitä
Kastike
2 dl kookosmaitoa
1/2 tl currya
1/4 tl juustokuminaa eli jeeraa
1/4 tl kurkumaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/2 rkl merisuolaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä
1 dl viipaloituja herkkusieniä
1 paprika
1/2 kukkakaali
Keitä riisi kypsäksi ja sekoita valutetut kikherneet ja paahdetut pinjansiemenet joukkoon. Lisää vettä sen verran, että risotto pysyy kosteana. Peitä kannella.
Valmista kastike sekoittamalla kattilassa kookosmaitoon mausteet ja tomaattipyree. Purista joukkoon valkosipulit. Kuumenna seos kiehuvaksi. Pilko sienet, paprikat ja kukkakaali. Lisää kasvikset kookosseokseen. Anna kasvisten hautua liemessä miedolla lämmöllä jonkin aikaa, älä ylikypsennä, kasvikset saavat napsahtaa hampaissa. Sekoita kasvis-kookosliemi risoton joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti