5. syyskuuta 2008

Kaalivuoka

Kaaliruuat kuuluvat taas näihin, joita en kertakaikkisesti voinut sietää nuorempana. Nykyisin sitten ei taas voi kuin ihmetellä, että mikä niissä niin ylitsepääsemättömän pahaa on ollut. Jotain pientä uutta säväytystä halusin perinteiseen kaalilaatikkoon tuoda, ja tästä reseptistä otin sitten mallia; smetanan ja tomaattipyreen lisääminen laatikkoon kuulosti vallan herkulliselta. Maustekurkut ja juustoraasteen jätin pois ja lisäyksenä laitoin porkkanaa ja soijarouhetta. Riisiä ei tähän kaalilaatikkoon tullut ollenkaan, mutta en sitä osannut kyllä kaivatakaan - kaali on itsessään hirveän hieno raaka-aine.

Mikään pikaruoka tämä ei ole, sillä ruokaa muhitellaan ensin tunti pannulla, ja vielä toinen tunti (tai kauemmin) uunissa. Viehättävää kuvaa on jokseenkin vaikea saada tällaisesta ruuasta, mutta kaalin ystävät varmaan tietävät, että tässä tapauksessa ulkonäkö pettää :)
Alkuperäinen ohje löytyy tosiaan linkin takaa, tässä minun sovellukseni:

n. 1 kg kaalia
2 sipulia
3 porkkanaa
n. 5 dl kasvislientä
2 dl soijarouhetta
2 prk smetanaa
2 prk tomaattipyrettä
3 valkosipulinkynttä
paprikajauhettaSilppua kaali ja sipulit, paloittele porkkanat. Hauduta niitä kattilassa voissa ja lisää kasvisliemi, kun kaalit ovat pehmenneet. Hauduttele noin tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa etukäteen turvotetut ja maustetut soijarouheet ja anna hautua vielä hetki. Nosta pois liedeltä ja sekoita loput ainekset joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja laita vuoka uuniin 200 asteeseen tunniksi. Jos haluat vielä herkullisempaa niin anna hautua vielä toinen tunti uunissa vaikka lämpö jo pois käännettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti