9. syyskuuta 2008

Kana-ananaspasta ja paholaisen hillo

Jonkinlaista kanapastaa piti saada ruuaksi, ja jostain mieleeni muistui sitten tämä Rimatonnan kana-ananaspasta. Katselin tuota reseptiä sillä silmällä jo aikapäivät sitten, mutta eilen vasta sain aikaiseksi toteutuksen. Syy näinkin pitkään vitkutteluun löytyy tuosta paholaisen hillosta, jota en aikanaan millään olisi viitsinyt tehdä. No, eihän se hankalatekoista sitten ollutkaan, ja veikkaanpa, että lopuille hilloille löytyy kyllä hyvin käyttöä :) kanapastan makeus ja paholaisen hillon tulisuus muodostavat erittäin kutkuttavan makuelämyksen - kiitokset siis Rimatonnalle huippuherkullisesta reseptistä!




Kana-ananaspasta
300g broilerin fileesuikaleita
1½ tl kanamaustetta
1½ tl hunajaa
valkopippuria
tilkka öljyä
1 prk ananasta omassa mehussaan TAI 2 dl tuoretta ananasta pilkottuna paloiksi + 1dl ananasmehua
2½ dl kermaa
suurustukseen perunajauhoja tai maissijauhoja + tilkka vettä

Paista fileesuikalet tilkassa öljyä korkeareunaisessa pannussa tai kasarissa. Mausta kanamausteella, hunajalla ja valkopippurilla. Lisää ruokakerma, ananaspalat ja 1 dl verran joko säilyketölkin lientä tai ananasmehua. Anna kastikkeen kiehahtaa hieman kasaan, ja lisää suurus. Tarkista maku; kastike saa olla mieluusti makeaa (eli lisää hunajaa tarvittaessa), suolaisuutta voi lisätä esimerkiksi soijakastikkeella jos sitä kaipaa. Tarjoa nauhapastan, paholaisen hillon sekä parmesan-lastujen kanssa (minulla jälkimmäisen korvikkeena pastaraastetta).


Paholaisen hillo

800 g tomaatteja tai 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä
6-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti