9. syyskuuta 2008

Rosmariinilohta ja punajuuripyreetä

Olen aina vähän hätää kärsimässä tämän viiden kilometrin mittaisen kokeilulistani kanssa; tämäkin resepti on roikkunut "to do"-listalla jo vaikka kuinka kauan. Pakastimessa möllötti puolen kilon lohimöhkäle, joten viikonloppuna koitti mainio tilaisuus tehdä tätä ruokaa, jossa minua kiehtoivat iki-ihana rosmariini sekä aivan liian vähässä käytössä oleva punajuuri. Lohiresepti on Pirkalta ja punajuuriresepti puolestaan Valiolta.


Rosmariinilohi
500 g lohifileetä
1/2 sitruuna
suolaa, mustapippuria, kuivattua rosmariinia
(koristeluun tuoretta rosmariinia)

Leikkaa lohifileeseen noin kahden senttimetrin välein poikittaisviiltoja, juuri ja juuri nahkaan saakka. Nosta lohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileen pinnalle ja viiltoihin suolaa, pippuria ja rosmariinia. Leikkaa hyvin pesty sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lohen pinnalle. Paista 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia fileen paksuuden mukaan. Koristele tuoreella rosmariinilla.

Punajuuripyree

1 sipuli hienonnettuna
2-3 (200 g) keitettyjä ja kuorittuja punajuuria
2-3 rkl sitruunamehua
1 prk (120 g) smetanaa
basilikaa, suolaa, mustapippuria
Hauduta sipuli rasvassa kypsäksi. Paloittele punajuuret. Laita kaikki aineet monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Soseuta tasaiseksi.
Me syötiin lohi ja punajuuripyree keitettyjen perunoiden sekä rucola-tomaatti-hillosipulilisäkkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti