13. huhtikuuta 2009

Tomaattinen papupata

Papuruokia tulee jostain syystä tehtyä ihan äärettömän harvoin, mikä on hieman omituista siihen nähden, että pavut ovat huippuedullista tavaraa. Niistä saa taiottua mitä moninaisempia opiskelijan kukkarolla sopivia budjettiruokia, eikä makukaan nyt yhtään hassumpi ole! Tähän ruokaan otin mallia Makunautintoja kasviksista -kirjasta löytyneestä tomaattisen papupadan ohjeesta. Resepti tosin koki hienoisia muutoksia käsissäni, kun mm. muuntelin ainesten määriä, jätin desin oliiviöljyä kokonaan pois, korvasin salvian basilikalla jne. Tästä tuli jopa ihan yllättävän hyvää ja mehevää kastiketta, jossa tomaattien maukas ja mehukas maku pääsee hienosti oikeuksiinsa.





(n. 4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk valkoisia papuja
1 rs kirsikkatomaatteja
1/2 ruukku tuoretta basilikaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
1-2 rkl balsamiviinietikkaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja freesaa sipuli, valkosipuli ja kesäkurpitsa. Lisää tomaattimurska ja -pyree. Anna hautua 15-20 minuuttia. Mausta kastike tuoreella, silputulla basilikalla sekä suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit sekä valutetut pavut. Kuumenna vielä hetki ja lisää lopuksi loraus balsamiviinietiikkaa. Tarjoa kastike esim. tumman riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti