3. huhtikuuta 2009

Tandooritofuvartaat

Kiire ei meinaa oikein helpottaa vieläkään, mutta tänään sentään sain nipistettyä vähän aikaa ruuanlaittoon. Jotain intialaisviritteistä kasvismuonaa teki mieli, joten päädyin tekemään tandooritofua ja tökkäämään sen tikun varteen kasvisten kera. Tandoorimarinadin ohjeen nappasin Suuresta intialaisesta keittokirjasta. Marinadia oli tosin hieman liikaa suhteessa 270 g tofukönttiini, joku sellainen desi jogurttia olisi piisannut hyvin. Tosi hyvää kuitenkin tuli! Vartaat syötiin kera kurkumariisin ja kurkkuraidan.

Eilen tuli myös kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun tämän blogin pykäsin pystyyn - jihuu siis 1-vuotiaalle blogille! Ja samalla kiitokset kaikille jotka ovat jaksaneet seurata mukana, tämä olisi ihan äärettömän tylsää touhua yksin. Eli tattista vaan kanssabloggaajille ja kaikille muille vierailijoille siitä, että teette tästä touhusta niin mukavaa - kanssakäyminen muiden ruokaintoilijoiden kanssa on ehdottomasti ollut koko bloggailun parasta antia :) ihanaa viikonloppua kaikille!



1 pkt (270 g) tofua
1,5 dl maustamatonta jogurttia (vähärasvaista)
1 tl garam masalaa
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl murskattua valkosipulinkynttä
1,5 tl chilijauhetta
1/4 tl jauhettua kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
(muutama tippa punaista väriainetta)
1 rkl kasviöljyä

kirsikkatomaatteja
punaista, keltaista ja vihreää paprikaa

Kuutioi tofu ja sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita tofupalat kulhoon ja sekoita marinadi huolellisesti joukkoon niin, että tofut ovat kauttaaltaan marinadissa. Anna marinoitua vähintään kolme tuntia, tai mielellään vaikka yön yli.

Liota varrastikkuja kylmässä vedessä noin 30 minuuttia. Pujota sitten tikkuihin vuorotellen tofua, paprikaa ja tomaatteja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa esim. kurkumariisin ja kurkkuraidan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti