6. huhtikuuta 2009

Feta-pinaattikääröt filotaikinasta

Pari viikkoa sitten Sillä sipulissa blogattiin halloumilla ja pinaatilla täytettyjä filotaikinarullia. Innostuin aatoksesta niin paljon, että otin ainekset kaupasta mukaani jo samana päivänä, mitä nyt halloumin vaihdoin fetaan. Filotaikinaa oli ollut tarkoituksena kokeilla jo pidemmän aikaa, olin vain odotellut tarpeeksi inspiroivan reseptin osumista kohdalleni. Nyt sitten todellakin osui! Filoaskartelu osoittautui varsin helpoksi ja mukavaksi puuhaksi, vaikken kyllä suosittele näiden tekemistä hirveän kiireen keskellä, kuten allekirjoittanut teki. Omista kääryleistäni tuli nimittäin vähemmän esteettisiä ja hieman muhkuraisia viritelmiä, mutta onneksi ulkomuodolla ei ole minkäänlaista syy-seuraussuhdetta maittavuuteen. Maku oli nimittäin kerrassaan erinomainen! Sillä sipulin poppoolle siis kiitokset mainiosta ideasta, nämä oli herkkua :) samalla tuli testattua filotaikinan toimivuutta myös kevätkääryleiden väkertelyssä, erittäin onnistunut kokeilu sekin.


Jo mainitsemani linkin takaa löytyy tarkempia ohjeistuksia kääröjen tekemiseen kuvien kera, tässä referoitua versiota:

noin 80 g pinaattia
2 rkl pinjansiemeniä
100 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
voiteluun ½ dl öljyä (sulatettua voita tai kananmunaa)
(öljyä pannulla paistamiseen)

Keitä tuoreita pinaatinlehtiä kiehuvassa vesitilassa hetki niin että lahdet painuvat kasaan. Valuta lävikössä. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen ja pyöräytä tasaiseksi tahnaksi tai vaihtoehtoisesti hakkaa ainekset veitsellä pieneksi silpuksi.

Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan, eli huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Ota pakkauksesta vain tarvitsemasi määrä taikinalevyjä ja rullaa loput takaisin (käyttämättömät taikinalevyt säilyvät tiiviisti pakattuna jääkaapissa noin 2 viikkoa). Älä jätä taikinalevyjä pitkäksi aikaa huoneenlämpöön, sillä ne kuivuvat melko nopeasti.

Levitä taikinalevy pöydälle ja sivele se kananmunalla tai öljyllä. (Voit myös käyttää kaksin- tai kolminkertaista taikinaa laittamalla ensimmäisen taikinalevyn päälle toisen tai kolmannenkin levyn). Leikkaa taikinalevy haluamasi kokoisiin paloihin ja laita täytettä jokaiseen taikinapalaan. Rullaa taikinapalat kääröiksi. Liimaa taikinareuna kääröön kananmunan tai öljyn avulla. Kypsennä kääröt öljyssä pannulla kunnes ne ovat ruskistuneita ja rapsakoita. Voi kypsentää kääröt myös uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti